Cornerne avgjorde for Molde

Dødballene blir et viktig våpen for Molde denne sesongen. Alle Molde-målene kom etter hjørnespark da laget slo Haugesund 3-2 i serieåpningen.

- Vi har trent mye på dødball, og ett av målene er å gjøre det bedre i slike situasjoner i år, sa Molde-trener Erik Brakstad.

Han forventet at medaljekandidatene hans skulle få en tett og tøff kamp mot dumpekandidatene fra Haugesund, og slik ble det. Asbjørn Helgeland brukte 13 minutter på å gi hjemmelaget ledelsen med et skudd nede ved stolperoten. Målet inspirerte vertene som kjempet om hver ball. Andreas Lund slo imidlertid tilbake for Molde da han flikket inn en corner etter en snau halvtime.

Kalddusj

- Vi fikk en kalddusj da Haugesund tok ledelsen, men vi kom sterkt tilbake. Laget viste skikkelig kampmoral, og jeg er spesielt godt fornøyd med de siste 20 minuttene av 1. omgang, sa Brakstad.

I den perioden imponerte Molde med stort tempo og fin bevegelighet, og laget snudde kampen. Bare fem minutter etter utligningen var Trond Andersen sistemann på ballen etter en ny corner.

Etter pause endret kampen karakter, og det var ikke direkte ufortjent da innbytter Bala Garba laget 2-2 med en vakker heading. Med så var det dødballene da. Bare to minutter gjensto da Ole Bjørn Sundgot kjempet inn seiersmålet, og Molde-trener Brakstad kunne puste lettet ut.

Nervøs

- Jeg ble nervøs da Haugesund utlignet, for vi må vinne slike kamper hvis vi skal henge med i toppen, sa Erik Brakstad.

Like blid var ikke hjemmelagets kaptein Asbjørn Helgeland.

- Det var surt at vi ikke greide å ta det ene poenget når vi holdt uavgjort til det gjensto bare to minutter. Hadde vi vært tøffere i cornersituasjonene ville vi vunnet kampen, mente Helgeland.

Molde hadde sine beste spillere i midtstopper Trond Andersen og Odd Inge Olsen. Hos Haugesund kom keeper Per Haftorsen og backen Tor Åge Larsen best fra seriepremieren.

(NTB)