Corona i OL-landsbyen: - Skrekksituasjon

Norges håp Erik Watndal føler med verdenseneren Amber Hill, som går glipp av OL. Stadig flere utøvere i Tokyo får påvist coronasmitte.

STOR NEDTUR: Verdensener Amber Hill får ikke konkurrere i OL. Foto: NTB
STOR NEDTUR: Verdensener Amber Hill får ikke konkurrere i OL. Foto: NTB Vis mer
Publisert
ol-logo

OL Tokyo

2020

TOKYO (Dagbladet): Onsdag kom meldingen om at den britiske leirdueskytteren Amber Hill (23) måtte trekke seg fra OL, etter at hun har blitt smittet av coronaviruset før avreise til Japan.

Skytteren er ranket som nummer en i verden og bekreftet selv nyheten på sin Instagram-profil.

«Knust er den eneste måten å beskrive smerten jeg føler på nå. Etter å ha testet positivt på covid-19 i går kveld, vil jeg ikke få konkurrere under OL i Tokyo», skriver hun på Instagram.

- Vet aldri

Den norske leirdueskytteren Erik Watndal fikk også med seg den store nyheten.

- Jeg er ikke bekymret for egen del. Jeg føler det er trygt slik, men jeg så på Instagram til morgenen i dag at den beste kvinnelige skeet-skytteren fra England måtte bli hjemme, fordi hun testet positivt, sier Watndal til Dagbladet under en presseseanse og fortsetter:

- Det er jo en skrekksituasjon, hvis man skulle komme opp i det. Men jeg føler selv at vi er trygge på at vi ikke skal bli dårlige, men det vet man jo aldri.

Hill har EM-gull på øvelsen fra 2015, i tillegg til to bronsemedaljer fra EM i 2019 og 2021. Hun var en klar gullkandidat i OL.

- Iallfall en av dem. Hun er vel nummer en i verden akkurat nå, så det er jo utrolig kjedelig når noe sånt skjer, sier Watndal, som ikke bare er imponert over tiltakene som gjøres der utøverne ferdes.

- Det har vært litt dårlige forhold med busser, hvor vi sitter trangt og det er fulle busser. Der er de litt på etterskudd, for slik burde det ikke vært med tanke på corona, sier han.

IKKE BEKYMRET: Erik Watndal frykter ikke coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem
IKKE BEKYMRET: Erik Watndal frykter ikke coronaviruset. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Vi er heldige

Hill føyer seg inn i en stadig lengre rekke med OL-utøvere som har blitt smittet av viruset. Onsdag eksploderte det nærmest i antall.

Den chilenske taekwondoutøveren Fernanda Aguirre, den nederlandske skateboardstjernen Candy Jacobs, den tsjekkiske bordtennisspilleren Pavel Sirucek og den amerikanske sandvolleyballspilleren Taylor Crabb måtte alle trekke seg fra lekene onsdag.

Mandag fikk den tsjekkiske sandvolleyballspilleren Ondrej Perusic påvist smitte. I tillegg har også en amerikansk turnreserve og øvrige i OL-landsbyen fått påvist smitte.

Hekkeløper Amalie Iuel er glad for at trener Leif Olav Alnes ikke tar noen sjanser når det kommer til coronaviruset.

- Vi er fullvaksinere, men ikke hundre prosent beskyttet. Vi er heldige som har Leif Olav, som sprayer alt av knapper og overflater. Skulle det skje noe med oss, eller skulle vi få corona, føler jeg vi er ekstremt uheldige. Vi må bare fokusere på oss selv og ikke la det ta alt fokus, sier Iuel til Dagbladet.

STRESSER IKKE: Amalie Iuel. Foto: Hanna Johre / NTB
STRESSER IKKE: Amalie Iuel. Foto: Hanna Johre / NTB Vis mer

- Veldig trist

Turner Julie Dicko Erichsen (19) deltar i sitt første OL. Hun har fått med seg at flere utøvere er smittet.

- Det er jo veldig trist for de utøverne som det skjer med, men det er ikke noe vi kan kontrollere. Vi må gjøre vårt beste for å hindre at flere blir smittet. Vi må følge restriksjoner og håpe det ikke blir flere, sier Erichsen til Dagbladet.

- Føler du sikkerheten her i OL-landsbyen er god?

- Ja, jeg føler det. Vi har veldig mange tiltak med testing hver dag, temperatursjekk og alt mulig. Jeg syns det er bra, svarer 19-åringen.

OL-sjef Seiko Hashimoto utelukker ikke at det kan bli et større utbrudd i OL-landsbyen.

- Vi gjør alt vi kan for å forhindre utbrudd. Dersom vi ender opp med å få et utbrudd, vil vi sørge for at vi har en plan klar, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer