Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Corona-raseri:
– Ble behandlet som prøvekaniner

Wayne Rooney (34) går hardt ut.

IKKE FØRNØYD: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix
IKKE FØRNØYD: Wayne Rooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Rooney, som nylig signerte for Derby etter ei tid i amerikansk fotball, har også begynt å skrive for den britiske avisa The Times.

I sin første kommentar går han i strupen på britiske myndigheter og det engelske fotballforbundet (FA).

- Hvorfor ventet vi til fredag? Hvorfor måtte Mikel Arteta bli smittet for at de skulle ta den riktige avgjørelsen, skriver Rooney.

Drøyde lenge

Det Manchester United-legenden sikter til er at britiske myndigheter og det engelske fotballforbundet (FA) hardnakket hevdet at toppfotballen skulle gjennomføres, til tross for en rekke andre ligaer ble utsatt i løpet av uka.

Torsdag bekreftet Premier League at de skulle spille kampene som planlagt - med støtte fra statsminister Boris Johnson.

Først da nyheten om Arteta sprakk torsdag kveld, som seinere ble fulgt opp med Chelsea-spiller Callum Hudson-Odoi, tok de grep.

Det ble kalt til hastemøte fredag morgen, og samtlige klubber stemte for at Premier League og EFL (English Football League) utsettes til minimum 3. april.

Det var FA selv om tok avgjørelsen, myndighetene ville fortsatt at kampene skulle gå som vanlig – altså med publikum på tribunen – til tross for at sju klubber var i karantene innen fredag formiddag.

De klubbene var Chelsea, Arsenal, Everton, Watford, Leicester, Bournemouth og West Ham.

- Forsøkskaniner

Til slutt var det umulig å gjennomføre kampene, men Rooney mener altså at grepene burde ha blitt tatt mye tidligere i uka.

I kommentaren hamrer han løs:

- Det har vært ei uke full av bekymringer. Vi har følt at det har vært mangel på ledelse, skriver Rooney.

Han fortsetter:

- Etter hastemøtet ble den riktige avgjørelsen tatt, men inntil det, føltes det som om fotballspillere i England ble behandlet som prøvekaniner.

Store ord fra fotballegenden, men 34-åringen var ikke ferdig. Han er bekymret for både seg selv, lagkamerater og familie i tida som venter, og sier at i verste fall så kan karrieren være over:

- Hvis noen i min familie blir smittet gjennom meg, fordi jeg måtte spille når det ikke var trygt, og blir alvorlig syke, hadde jeg tenkt nøye om jeg kunne spilt igjen. Jeg ville aldri tilgitt myndighetene.

Hele Norges coronakart