Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Corona-sjokk i storklubb

Valencia bekrefter at 35 prosent av spillerne og staben har fått coronaviruset.

DRAMATISK: Valencia ligger på sjuendeplass i Primera Division, men har nå andre ting å tenke på. Foto: NTB scanpix
DRAMATISK: Valencia ligger på sjuendeplass i Primera Division, men har nå andre ting å tenke på. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den spanske toppklubben Valencia bekreftet i går at fem personer fra spillertroppen og staben har fått påvist corona. Nå viser det seg at situasjonen er enda verre.

I en offisiell uttalelse fra klubben heter det at 35 prosent av spillerne og staben er blitt smittet av coronaviruset. Klubben går ikke ut med nøyaktig antall, utover de fem som ble kjent i går.

Tre av dem er spillere: Ezequiel Garay, Eliaquim Mangala og José Gayà. I tillegg er delegaten Paco Camarasa smittet, det samme Julián Aliaga fra det medisinske teamet.

- Valencia kan rapportere om nye positive tilfeller av COVID-19 hos førstelagsspillere og personer i staben. Alle holdes hjemme og er isolert, melder klubben.

Katastrofen skal ha inntruffet i forbindelse med lagets møte mot italienske Atalanta i Champions League. Lagene møttes i åttedelsfinalen henholdsvis 19. februar, på San Siro i Milano, og 10. mars, på Estadio Mestalla i Valencia.

Atalanta kommer fra Nord-Italia, det området som er hardest rammet av coronaviruset. Laget vant 8-4 sammenlagt over to kamper.

Valencia mener smitten stammer fra den første kampen i Milano som ble spilt for tilskuere. Returkampen på Estadio Mestalla var folketom.

SPANIA: I Madrid tar de nå i bruk drastiske midler for å forhindre coronasmitte. Spania er det landet i Europa etter Italia som er hardest rammet av viruspandemien. Video: Politiet / AP Vis mer

Etter den første åttedelsfinalen 19. februar møtte Valencia Martin Ødegaards Real Sociedad tre dager seinere. Dette skjedde 22. februar.

Sociedad vant 3-0.

Den spanske toppserien er stoppet, i likhet med de andre store ligaene i Europa. I første omgang dreier det seg om to uker, men trolig blir det enda lengre.

Valencia ligger på sjuendeplass i Primera Division etter 27 runder. Barcelona leder foran Real Madrid og Sevilla.

Coronaviruset har per tirsdag ettermiddag krevd 7126 menneskeliv over hele verden.

Hele Norges coronakart