Corona i Eliteserien

Corona-utbrudd i Mjøndalen

De brunkledde fikk ett smittetilfelle påvist før helgen. Nå bekrefter klubben at det er ni som er smittet.

SMITTE: Ni Mjøndalen-spillere har pådratt seg smitte. Foto: Terje Bendiksby / NTB
SMITTE: Ni Mjøndalen-spillere har pådratt seg smitte. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Før helga bekreftet klubben at én spiller i Mjøndalen har testet positivt for corona. Seinere har det kommet for dagen at flere av spillerne i eliteserieklubben har fått positive svar på sine tester.

- Vi fikk melding om det på fredag, om at det var coronasmitte i gruppa. Siden er det er mye som skal skje med dialog med NFF og det medisinske, sier sportssjef André Nevstad til Dagbladet.

- Jeg kan bekrefte at det er ni stykker som er bekreftet smittet etter den første testen. Totalt har vi testet 34 tester, og venter på noen svar til. De med negativ test på den første, de tar test to i dag, forteller sportssjefen.

Han ønsker ikke å kommentere nøyaktig hvem det er som er smittet, da det er en personvernsak.

Ingen alvorlige symptomer

Han forteller at helga i stor grad har gått med til arbeid med å få satt de som har testet positivt i isolasjon, mens resten har gått i karantene.

- Vi har informert om at alle må i karantene og må testes. Nå har vi begynt å få en oversikt etter at spillere har tatt test én. Nå er vi på vei inn i test to, sier Nevstad.

- Vi har jobbet hele helga for å få kontroll, og for å få stoppet videre smitte. Vi har satt folk i karantene og isolert dem med positive tester.

Saksgangen videre i Mjøndalen er at spillere som har testet positivt første gang nå er i isolasjon, mens det er ny testing på spillere som testet negativt på den første testen.

- Vi ser at dette viruset, som vi antar at er det muterte, smitter mye raskere. Dette var vi forberedt på. Det er vanskelig å lese bildet fordi det er noen som har symptomer, og andre som ikke har det. Dette er krevende og kjedelig, sier Nevstad.

Videre bekrefter han at det er ingen som siden har vært i fysisk kontakt med dem som har testet positivt, og at det er ingen av spillerne som har opplevd alvorlige symptomer som følge av den første positive testen.

Samler data

Også klubblege Bahram Kiani bekrefter at det har vært flere positive tilfeller, og at man er i gang med en ny runde testing av spillere.

- Jeg kan bekrefte at det nå er flere enn én, ja. Vi har ikke oppsummert helt. Vi må se på flere av PCR-svarene. Vi holder på å samle data fra alle prøvene vi har tatt, sier klubblege Bahram Kiani til Dagbladet.

Han bekrefter at klubben fortsetter testingen av spilleren, og at han på mandag gjennomførte et tosifret antall tester selv av spillerne i nærområdet.

Han forteller at en av klubbens utfordringer er at spillerne bor spredt i landet, og at det er ulike restriksjoner og retningslinjer.

- Dette er på folk som bor i ulike steder av landet. Noen bor i Kongsberg, noen bor her, noen bor i Oslo. Dermed må de forholde seg til hjemkommunene, sier Kiani.

Klubblegen forteller at spillerne som tidligere har testet negativt heller ikke har vist noen tegn til symptomer i det siste, men gjennomgår selvsagt testingen, slik som resten av troppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer