Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballheltens kamp mot coronavriuset

Coronadrama:
- Huden ble grå

Den tyrkiske fotballhelten Rustu Recber (46) er alvorlig coronasyk. Nå deler kona detaljer om den dramatiske kampen.

CORONA-SYK: Rustu Recber. Foto: NTB Scanpix
CORONA-SYK: Rustu Recber. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg vil dele sannheten med dere, skriver hun på Instagram, gjengitt i Marca.

Under et bilde av keeperen som jubler, deler kona hva familien har gjennomgått i det siste.

Denne uka bekreftet tyrkiske medier at den tidligere fotballkeeperen med ei fortid i Antalyasport, Fenerbahçe, Barcelona og Besiktas er smittet av coronaviruset.

For kona og familien er det en tung opplevelse.

- Ble grå

Det første hun la merke til, var hvor raskt det hele gikk fra en bagatell til blodig alvor.

- Vi er i sjokk over hvor raskt symptomene utvikler seg. Plutselig ble huden helt grå og han hadde problemer med å puste, skriver Isil Recber.

Hun beskriver de første 72 timene som helt kritiske:

- Han hadde feber og ble veldig slapp og maktesløs. Han hadde også øresus og mistet appetitten. Han greide ikke å snakke og hadde problemer med puste.

Keeperen med 119 landskamper ble så dårlig at han måtte legges inn på sykehuset, men han skal være på bedringens vei nå, sier kona.

Hun håper nå at dagene framover blir bedre, og beskriver opplevelsen så langt som en kamp, og hun håper nå at andre kan bruke erfaringene de har fått i tida framover.

JUBELSCENER: Recber Rustu ble matchvinner da Tyrkia slo Sør-Korea etter straffesparkkonkurranse i bronsefinalen i VM i 2002. Foto: NTB Scanpix.
JUBELSCENER: Recber Rustu ble matchvinner da Tyrkia slo Sør-Korea etter straffesparkkonkurranse i bronsefinalen i VM i 2002. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

- Ta det alvorlig

Fotballen i Tyrkia har nå pause, selv om den dundret og gikk lenge etter at store deler av fotballen i Europa hadde stoppet opp.

Først 19. mars bestemte de seg for å stoppe - ei uke etter at Ståle Solbakken var rasende på grunn av at hans danske FCK måtte spille i landet, og seks dager etter at de stengte grensa til flere land - inkludert Norge.

Den siste uka fotball ble spilt gikk kampene for tomme tribuner, men de måtte likevel tåle sterk kritikk for å fortsette.

Isil Recber håper nå folk i landet tar det seriøst framover:

- Det er nytt virus som har blitt veldig stort. Det er helt ukjent for oss. Det er veldig viktig at vi tar dette alvorlig.
Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!