Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Corona

Coronafast: - Jeg er forvirra

Andrine Hegerberg skulle bare en helgetur til Oslo. Nå er hun fast i eget hjemland. Heldigvis er kjæresten og radioprofilen Markus Neby også i Norge.

I CORONA-KARANTENE: Andrine Hegerberg må forberede seg på å bruke mars måned hjemme i Oslo. Her fra Lørenbanen sammen med søster Ada Hegerberg i 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
I CORONA-KARANTENE: Andrine Hegerberg må forberede seg på å bruke mars måned hjemme i Oslo. Her fra Lørenbanen sammen med søster Ada Hegerberg i 2019. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

Andrine Hegerberg har hatt en kjempestart på sitt første år i Roma-drakta. Etter jul har formen virkelig satt seg, med flere mål og målgivende. Klubben ligger per nå på tredjeplass i den italienske ligaen, ni poeng bak Juventus på førsteplass og likt med Fiorentina på andreplass. Målet utad er å kvalifisere seg til Champions League når sesongen er ferdig i mai.

Sånn sett er det ganske kjedelig for fotballprofilen at hun nå er i corona-karantene i Oslo.

- Det er så mye informasjon hele tiden. Jeg blir forvirra. Det har vært mye å ta inn. Italienerne er heller ikke så stille av seg, så det har vært full baluba. Selv har jeg prøvd å sitte stille i båten og ikke kasta meg inn på alt som blir skrevet, sier Hegerberg til Dagbladet.

En måned fri

Hegerberg skulle bare på helgetur hjem til Norge og hadde pakket en sekk, før hun mandag fikk beskjeden om at alle flyginger til Italia er innstilt. Nå vet ikke fotballproffen når hun får dra tilbake.

- Inntil videre har jeg ikke noen konkret dato. Jeg er i veldig god form for tiden, har hatt en god flyt, så dette er veldig kjipt, sier Hegerberg.

Alle treninger og kamper er avlyst for resten av mars. Landet har opprettet massive karantenetiltak etter opplysningene om at over 10 000 er smittet av Covid-19-viruset. Tirsdag var det samlende dødstallet 631, og ytterligere 877 mennesker er innlagt på intensivavdeling på sykehus.

Hegerberg forteller at det er mye usikkerhet ute og går. Heldigvis for lagvenninnene har de fleste utenlandsproffene fått dratt tilbake til sine respektive hjemland. Verre er det for spillerne født og oppvokst i Italia.

- To fra USA fikk endelig dra hjem. Det verste er vel at de som er fra andre steder i Italia er fast i Roma uten muligheten til å dra hjem. Det gjelder både unge og eldre på laget. I verste fall må de være alene der fram til april, forteller Hegerberg.

Ellers går situasjonen ganske rolig for seg. Spillerne får daglige oppdateringer fra trenerne, og har også fått tilsendt egne program for å holde seg i gang. Håpet er at kampene endelig kan starte opp igjen i april.

- Jeg må si det er veldig spesielt, og ikke ideelt. Jeg har aldri opplevd noe liknende før. Det blir en ny type utfordring, fortsetter hun.

Den siste uka har Hegerberg trent sammen med pappa Stein Erik Hegerberg, og spilt cageball med kompiser. Hun vurderer også å få trent med et guttelag eller et eventuelt toppserielag denne måneden hun nå er hjemme.

SUPERSTJERNE: Ada Hegerberg har ikke spilt én landskamp siden sommeren 2017. I programmet Skavlan på TV2 forteller verdens beste kvinnelige fotballspiller hvorfor hun ikke ønsker å ikle seg den norske landslagsdrakten.Video: TV2 Vis mer

Mer tid til kjæresten

Heldigvis er ingen av lagkameratene smittet av viruset, inntil videre. Det er heller ingen konkrete tilfeller i Italias hovedstad akkurat nå, men byen har fulgt forholdsreglene og stengt av alt av kinoer, kjøpesenter og store forsamlinger. Matbutikkene er bare åpent på et visst tidspunkt på dagen.

- Det var ganske tomt i gatene de siste ukene. På Stadio Olimpico der vi trener, merket vi også at det var færre og færre utøvere som dukket opp på stadion etter hvert, forteller Hegerberg.

Så gale er det heldigvis ikke i Norges hovedstad inntil videre. Derfor prøver hun å se det positive i det negative.

- Mest sannsynlig må jeg være her ut mars. Det er veldig deilig å få tid til å være sammen med familie, venner og kjæreste.

I høst ble det kjent at Hegerberg er sammen med radioprofilen Markus Neby. Hun ønsker ikke å røpe flere detaljer om forholdet i denne omgang, men kan si at hun ser fram mot å bruke mer tid på kjæresten.

- Det er det positive. Jeg får vært mer sammen med han, selv om han er opptatt med tv-programmet sitt, sier Hegerberg.

Hun forteller også at hun har mer enn nok å fylle dagene med. Hegerberg-familien har opprettet sin egen fotballskole og jobber i disse dager med nye barnebøker som skal utgis. Dermed er det også fint å kunne fokusere litt mer på «Hegerberg-branden», som hun sier.

Har troen på Ada

Andrine Hegerberg er som kjent storesøsteren til Ada Hegerberg, en av verdens beste kvinnelige fotballspillere. Ada fikk sesongen ødelagt da hun i januar røk korsbåndet. Andrine forteller at lillesøsteren ser positivt på det. Fem uker har gått siden skaden oppsto.

- Jeg har kontakt med henne daglig. Hun er i full rehabilitering nå, og kastet krykkene for ei ukes tid siden. Hun er på bedringens vei, og prøver å være offensiv i hodet.

For det er det som er målet for verdens beste kvinnelige spiller.

- Hun prøver selvfølgelig å mobilisere. Målsettingen er å komme tilbake sterkere enn før. Det mentale får selvfølgelig en utfordring i disse tider, men jeg vet at hun ønsker å komme tilbake og vil vinne flere trofeer igjen, avslutter Hegerberg.

Hele Norges coronakart