Serie A

Coronakaos ga bisarr situasjon

Ivrige fans var klare for kamp mellom Stefan Strandbergs Salernitana og motstander Udinese. Det var bare et problem.

TUNG SITUASJON: Stefan Strandberg og Salernitana er midt oppi en tøff situasjon. Foto: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NTB.
TUNG SITUASJON: Stefan Strandberg og Salernitana er midt oppi en tøff situasjon. Foto: Giuseppe Maffia / NurPhoto / NTB. Vis mer
Publisert

Stefan Strandsbergs Salernitana sliter i bunnen av Serie A, og det har bare blitt åtte fattige poeng på sesongens atten første kamper.

Tirsdag skulle de ut i ilden igjen mot Udinese.

På banen var matchballen klar og kameraene på plass. Udineses elleve utvalgte hadde blitt kunngjort på Twitter.

På stadion sto også ivrige fans som var klare for kamp.

Men på Dacia Arena var det en ting som manglet.

Møtte ikke opp

Udinese-spillerne ankom stadion og var ikledd sine vante svarte og hvite striper.

Stefan Strandberg og resten av Salernitana? De var hjemme i Salerno.

Årsaken er at lokale helsemyndigheter har satt hele laget i karantene og nektet dem å reise for å spille kampen på grunn av et coronautbrudd i troppen.

KLARE: Det var kunngjort på forhånd at Salernitana ikke ville møte opp. Noen supportere tok turen uansett. Foto: Andrea Bressanutti / AP.
KLARE: Det var kunngjort på forhånd at Salernitana ikke ville møte opp. Noen supportere tok turen uansett. Foto: Andrea Bressanutti / AP. Vis mer

Laget hadde allerede kunngjort på forhånd at de ikke ville være til stede på kampen. Derfor var det pussig at et titall supportere sto klare for kamp.

Salernitana ble gitt et 0-3-tap for å ikke ha møtt opp.

Klubbens sportsdirektør sier at de ikke hadde noe valg.

- Det er ikke opp til oss. Vi betalte for flybilletter, men om myndighetene forbyr oss fra å fly, hva skal vi gjøre da? sier han ifølge Football Italia.

En liknende situasjon utspilte seg i Italia også forrige sesong. Napoli skulle gjestet Juventus i Torino, men på grunn av et coronautbrudd i laget ble de nektet å reise. Napoli tapte kampen 3-0 på walkover, men kampen ble spilt på nytt etter at saken hadde gått til retten.

Kan bli kastet ut

Det er ikke bare corona som byr på trøbbel for Salernitana. Klubben står nemlig i fare for å bli kastet ut av den øverste divisjonen i Italia.

RIGGET OPP: På banen var det rigget opp til kamp. Foto: Andrea Bressanutti / AP.
RIGGET OPP: På banen var det rigget opp til kamp. Foto: Andrea Bressanutti / AP. Vis mer

Årsaken er at klubbeier Claudio Lotitio allerede eier hovedstads-klubben Lazio. I Serie A er det en regel om at man ikke kan eie flere klubber samtidig for å unngå interessekonflikt.

På en pressekonferanse tirsdag kunngjorde sjefen for det italienske fotballforbundet (FIGC), Gabriele Gravina at Salernitana vil bli kastet ut om det ikke er en ny eier på plass før slutten av året.

- Om en kjøper ikke er funnet innen de neste ti dagene, er Salernitana ute 1. januar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer