Andreas Stabrun Smith

Coronasmittet i Østersund

NRKs skiskyttekommentator Andreas Stabrun Smith er coronasmittet i Østersund og må dermed kommentere videre fra hotellrommet. Smitten berører også resten av NRK-teamet i Østersund.

CORONASMITTET: Andreas Stabrun Smith sitter i karantene etter å ha blitt coronasmittet i Østersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB
CORONASMITTET: Andreas Stabrun Smith sitter i karantene etter å ha blitt coronasmittet i Østersund. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tok en selvtest, litt tilfeldig egentlig. Jeg hadde litt irritasjon i lyftveiene etter en løpetur i kulda, så slo den plutselig ut, sier Anderas Stabrun Smith til Dagbladet, som fikk positivt svar på coronatesten tirsdag kveld.

- Man føler seg ikke så kul, sier han videre.

Det var gjennom et instagram-innlegg, tidligere onsdag kveld, at skiskytteeksperten delte nyheten om coronasmitten.

- Skiskytingens minst populære mann akkurat nå - det er meg. Tok en selvtest litt tilfeldig og den ga utslag, skrev han.

- Viste seg dessverre å være sant. Så nå er jeg den «spedalske» i skiskytterkretser. Men de blir ikke kvitt meg så lett. Jeg er i god form og planlegger å kommentere fra rommet på torsdagens sprint, skriver han videre.

Til Dagbladet forteller han at formen er fin, med unntak av noen forkjølelsessymptomer.

Skiskytteeksperten er fullvaksinert med to doser Moderna, den siste satt 19. august. Han har bare lett antydning til hodepine og ingen feber.

Kommentator-makker Ola Lunde blir med på selve sendingen torsdag, da det står sprint på programmet for skiskytterne i Østersund, men fra et annet rom, bekrefter Stabrun Smith. Lunde er ikke smittet.

Noe sportsredaktør Egil Sundvor også bekrefter til NRK.

- På sprinten på torsdag sitter vi på hvert vårt hotellrom, 500 meter unna stadion og kommenterer. Man får definitivt ikke gjort en like god jobb, men teknologien er sånn at vi har et signal som kommer med veldig lite forsinkelse til oss. I tillegg blir signalet ut forsinket tilsvarende, så jeg tror ikke nødvendigvis seerne vil merke så mye, sier Stabrun Smith til NRK, som har erfaring med å fjernkommentere.

Da Stabrun Smith fikk en positiv test kontaktet han umiddelbart skiskytterlandslaget. Men ingen av skiskytterne er definert som nærkonktater. IBU sin smittevernprotokoll er også svært streng, forteller skiskytteeksperten til Dagbladet. Alle intervjuer med utøverne har blant annet foregått utendørs og med god avstand.

- Sender ned nytt team

Flere NRK-medarbeiderne er også definert som nærkontakter av IBU (det internasjonale skiskytterforbundet).

Dette gjelder to team på fire (to journalister og to fotografer), som allerede har reist hjem. Og et nytt NRK-team vil bli sendt ned til Østersund.

- Hovedbudskapet er at dette kommer til å gå helt bra. De kommer til å kommentere det fra hotellrommet, og vi kommer til å ha de intervjuene vi trenger fra området, sier Sundvor videre i NRK-intervjuet.

Ovenfor Dagbladet påpeker Stabrun Smith at situasjonen viser hvor viktig vaksinering er.

- Hvis jeg kommer på lufta i morra så er det et tegn på at vaksinen funker, sier han med et glimt i øyet.

På grunn av kulde vil det torsdag bli avgjort om torsdagens renn skal flyttes til fredag. Etter planen avholdes det sprint både for kvinnene og herrene.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer