Corrales får bli i Brann

Får fornyet arbeidstillatelse.

(Dagbladet.no:) Brann betalte to millioner kroner for Ramiro Corrales tidligere i vinter. Da visste ikke bergenserne at han spilte uten arbeidstillatelse i HamKam forrige sesong.

Utlendingsdirektoratet (UDI) ble klar over dette - og Corrales fikk et utvisningvedtak tidligere i år, og er for tida hjemme i USA.

Brann anket og i morges fikk klubben et brev fra advokatene, om at Utlendingsnemnda (UNE) går inn for å fornye arbeidstillatelsen hans.

- Dette er en meget gledelig nyhet for Brann, sier sportssjef Roald Bruun-Hanssen til BT.no.

Endelig avgjørelse

Nå må Brann fikse en ny arbeidstillatelse for amerikaneren, men det er trolig bare en formalitet.

- Siden dette er en sak som har versert i systemet lenge, frykter jeg ikke at det skal ta lang tid. Vi bør ha det klart innen en uke, og da kan han begynne å trene med laget, sier advokat Holger Hagesæter, som utformet klagen fra Brann, til BA.

Avgjørelsen fra UNE er endelig, og kan ikke ankes av Utlendingsdirektoratet.

BLIR IKKE UTVIST: Ramiro Corrales får ny arbeidstillatelse, og kan dermed spille for Brann denne sesongen. Foto: SCANPIX
BLIR IKKE UTVIST: Ramiro Corrales får ny arbeidstillatelse, og kan dermed spille for Brann denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

Nemna mente at det var for strengt å utvise Corrales, siden hele saken stammer fra en misforståelse mellom HamKam og spilleren selv.

- Jeg har hele tida vært sikker på hva som er rett og galt her, men utfallet var jeg veldig usikker på. Men jeg må få berømme Utlendingsnemnda for sin bruk av skjønn her, sier Hagesæter.

Skyldte på hverandre

Begge klubbene skjønte fint lite da denne saken kom opp i februar, og spilleren var svært uenig med HamKam om hvem som hadde ansvaret for papirrotet. Corrales mente klubben skulle fikse dette for ham.

- Ramiro har aldri tatt opp sin arbeids- og oppholdstillatelse med meg. Jeg vet også at Corrales møtte opp selv for å søke om ny arbeids- og oppholdstillatelse i september. Hvorfor skulle han gjøre det hvis han trodde vi hadde ordnet alt for han? sa Ham-Kam-direktør Truls Haakonsen.

Hvis ikke nemnda hadde gjort om UDI-vedtaket, kunne saken blitt svært kostbar for alle parter.

HamKam kunne gått glipp av viktige overgangsmillioner og Corrales kunne stått uten jobb.