Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cortina d'Ampezzo - 1956

Norge opplevde en nedtur etter fest-OL i Oslo. Hallgeir Brenden tok ett av Norges to gull.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

12 år etter at krigen stoppet lekene i Cortina var det endelig klart for OL-fest i Italia. Og for første gang tok Sovjetunionen del i festen. I sin debut ble Sovjetunionen den suverent beste nasjonen totalt. De hadde samme medaljeuttelling som Norge hadde i Oslo ? 7 gull, 3 sølv og 6 bronse.

Fire av Sovjets gull kom på skøytebanen. Jevgenij Grishin vant gull både på 500 og 1500 meter.

OL-kongen ble derimot ingen russer. Østerrikeren Toni Sailer vant alt i alpinbakken og ble den femte utøveren som tok tre gull i ett og samme vinter-OL. I storslalåm var det 6,2 sekunder ned til andremann!

I langrennssporet var Sixten Jernberg eneren. 1 gull, 2 sølv og 1 bronse ble fasiten for den svenske langrennslegenden. Jernberg tok til sammen ni OL-medaljer i sin karriere.

For Norge ble lekene en nedtur - i alle fall sammenlignet med Oslo-OL. Det ble med to norske besøk på øverste palltrinn. Hallgeir Brenden vant 15 km langrenn, mens Sverre Stenersen seiret i kombinert.

Hele Norges coronakart