Costa: - Dette er en drøm som blir virkelighet

Kronet kjempesesong med VM-tittel.

EN DRØM: Rui Costa syklet i dag inn til seier på fellesstarten under sykkel-VM. 26-åringen kroner dermed en meget god sesong med noe av det største man kan oppleve som syklist. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTI
EN DRØM: Rui Costa syklet i dag inn til seier på fellesstarten under sykkel-VM. 26-åringen kroner dermed en meget god sesong med noe av det største man kan oppleve som syklist. Foto: EPA/MAURIZIO DEGL'INNOCENTIVis mer

Portugisiske Rui Costa (26) har hatt en strålende sesong på sykkelsetet. VM-gullet på landevei søndag var bare avslutningen på en rekke gode prestasjoner.

- Dette er en drøm som blir virkelighet. Jeg har akkurat vunnet hovedpremien i et lotteri, var hans kommentar etter å ha blitt den første mannen fra Portugal med VM-gull på landevei i sykling.

26-åringen har syklet for storlaget Movistar siden 2011. Det samme året vant han en etappe i Tour de France. Likevel er det ikke før det siste året at det virkelig har løsnet for Costa.

I juni i år forsvarte Costa sammenlagtseieren fra 2012 i Sveits rundt, etter å ha vunnet to av rittets ni etapper. Den seieren havnet likevel i skyggen av allrounderens sykling i det prestisjetunge Tour de France.

Da rytterne hadde syklet gjennom Pyreneene, var Costa fortsatt helt i toppen sammenlagt. Etter å ha gjort et forsøk på å hjelpe lagkamerat Alejandro Valverde tapte han likevel nær ti minutter. Med det var han ute av tetkampen. Likevel vant han to etapper i rittet på imponerende vis og markerte seg for alvor i sykkelverdenen.

Tidligere i 2013 har Costa vunnet Klasika Primavera og det portugisiske mesterskapet i tempo.

(NTB)