IKKE GODE VENNER: Diego Costa har havnet på kant med Antonio Conte. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB Scanpix
IKKE GODE VENNER: Diego Costa har havnet på kant med Antonio Conte. Foto: Reuters / Carl Recine / NTB ScanpixVis mer

Costa fyrer løs mot Conte: - Jeg er ikke kriminell!

Chelsea-angriperen nekter å spille med reservelaget og vurderer å streike.

(FourFourTwo): Da Chelsea tapte 2-3 hjemme mot Burnley i serieåpningen, satt Diego Costa og så kampen på tv flere tusen kilometer unna, i hjemlandet Brasil.

I et eksklusivt intervju med tabloidavisa Daily Mail forteller angriperen hvordan han føler seg som en «kriminell» etter behandlingen i Chelsea.

- De vil at jeg skal trene med reservelaget. Jeg får ikke lov til å være i garderoben til A-laget og jeg får ikke ha kontakt med noen av guttene. Jeg er ikke kriminell! Jeg syns ikke det er rettferdig å bli behandlet slik etter alt jeg har gjort, sier Costa.

Han ønsker ikke å trene med reservelaget, og har derfor fått bøter av klubben den siste tiden. Nå åpner han for å streike for å tvinge gjennom en overgang.

- Jeg er åpen for å være et år i Brasil uten å få betalt, selv om Chelsea gir meg bøter i ett år og ikke betaler meg. Jeg vil komme tilbake sterkere. Dersom jeg følte jeg hadde gjort noe galt, ville jeg kommet tilbake nå og gjort som de sa, sier Costa.

Kranglet med trener

Det meste gikk på skinner for regjerende ligamester Chelsea forrige sesong, men like etter nyttår begynte det å spre seg rykter om at Diego Costa flørtet med kinesisk fotball om en mulig overgang.

I januar kranglet Costa med fitness-trener Julio Tous. Kampen etterpå var han utelatt fra troppen mot Leicester med «et ryggproblem». Selv hevder han at årsaken til at han ikke fikk spille var fordi han ble straffet for oppførselen på treningsfeltet.

- I januar begynte ting å skje med treneren. Jeg var nære å signere en ny kontrakt og de hadde slått på bremsene. Jeg mistenker at manageren står bak det. Han ba om at det skulle skje, sier Costa.

Sparket på sms

Chelsea-spilleren hevder at han fikk beskjed via tekstmelding at han ikke lenger var ønsket av Conte

«Hei Diego, jeg håper du har det bra. Takk for sesongen vi hadde sammen. Lykke til neste år, men du er ikke i mine planer», skal det ha stått ifølge spanske AS, gjengitt av BBC.

Costa forteller at han har spart på tekstmeldingen, for å bevise at han har mottatt den. Conte uttalte ifølge engelske Independent at Costa og agenten hans ble fortalt allerede i januar at angriperen ikke hadde noen framtid i klubben.

- Jeg respekterer ham som en fantastisk trener. Han har gjort en god jobb og jeg kan se det, men som person, nei. Han er ikke en trener som står spillerne sine nært. Han distanserer seg. Han har ikke karisma, mener Costa.

Costa har allerede flørtet åpenlyst med Atlético Madrid denne måneden, men den spanske klubben kan ikke få nye spillere i stallen før 1. januar 2018 på grunn av overgangsforbudet klubben ble ilagt.