EN KLØPPER TIL Å TERGE: - Costa har svart belte i «mørke kunster». Han spiller konstant på det mentale. Han ønsker å framprovosere en reaksjon fra motspillerne. Han klorer dem, dytter til dem, hvisker provokasjoner til dem, sier Martin Keown. Foto: NTB Scanpix
EN KLØPPER TIL Å TERGE: - Costa har svart belte i «mørke kunster». Han spiller konstant på det mentale. Han ønsker å framprovosere en reaksjon fra motspillerne. Han klorer dem, dytter til dem, hvisker provokasjoner til dem, sier Martin Keown. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Costa har svart belte i mørke kunster

Ifølge tidligere Arsenal-bauta Martin Keown (49).

Tidligere Arsenal-bauta Martin Keown (49) roser de mentale kvalitetene til Chelseas utskjelte spiss Diego Costa (26).

Costa fikk mye pepper i sosiale medier etter Chelseas 2-0-triumf mot Arsenal lørdag. Den Brasil-fødte spanjolen havnet blant annet i klammeri med Arsenals Gabriel Paulista, noe som førte til at sistnevnte ble sendt av banen.

Tidligere landslagsspiller Martin Keown var kjent som en knallhard midtstopper i sin tid i Arsenal. Han sender nå lovord i Costas retning, heller enn å kritisere 26-åringen.

- Costa har svart belte i «mørke kunster». Han spiller konstant på det mentale. Han ønsker å framprovosere en reaksjon fra motspillerne. Han klorer dem, dytter til dem, hvisker provokasjoner til dem, sier Keown til Daily Mail.

49-åringen sier han skulle ønske at Costa spilte i hans tid som spiller.

- Av og til skulle jeg ønske at jeg kunne sende en av dagens Premier League-spillere tilbake til min æra, slik at jeg kunne ha spilt mot dem. Diego Costa er et godt eksempel på en slik spiller. Jeg var litt sprø på banen, og det er han også. Jeg ville ha elsket å spille mot Costa. Jeg hadde ikke latt meg bølle av ham, fastslår Keown.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram