- Costa kan spille når han får litt fritid fra landslaget

Mourinho med ironisk stikk til Spanias landslagsledelse.

IRONISK: José Mourinho hintet til at Diego Costa burde fått stå over EM-kvalifiseringskampene mot Luxembourg og Slovakia på pressekonferansen etter kampen mot Crystal Palace på lørdag.  Foto: REUTERS / Andrew Winning
IRONISK: José Mourinho hintet til at Diego Costa burde fått stå over EM-kvalifiseringskampene mot Luxembourg og Slovakia på pressekonferansen etter kampen mot Crystal Palace på lørdag. Foto: REUTERS / Andrew WinningVis mer

José Mourinho fortsetter å sende stikk i retning den spanske landslagsledelsen. Diego Costa kan spille for Chelsea når han «har fritid fra landslaget», mener portugiseren.

Chelseas stjernespiss Diego Costa kom hjem fra landslagsoppdrag for Spania med forverret hamstring. Skaden har plaget ham lenge og ble ikke bedre av to kamper på fire dager mot Slovakia og Luxembourg.

Ifølge Mourinho er Costa uaktuell for tirsdagens mesterligakamp mot Maribor, samt svært usikker til neste helgs storkamp mot Manchester United.

Den portugisiske manageren har hevdet at det ikke har vært noe tema å ta kontakt med personer i den spanske landslagsledelsen, men på kjent sarkastisk vis klarer han likevel å si hva han mener.

«Storkamp» mot Luxembourg - Han kommer til å være i strålende form i midten av november når han skal tilbake til landslaget. Det er helt sikkert. Vårt medisinske apparat tar godt vare på ham, og han kommer til å være i perfekt form. Han kommer til å spille for meg når han har litt fritid fra landslaget, sa Mourinho etter lørdagens 2-1-seier mot Crystal Palace.

51-åringen vet ikke når Costa kan være tilbake på banen.

- Jeg har ikke peiling. Det eneste jeg vet er at han dro til landslaget, spilte to store kamper mot Slovakia og Luxembourg, før han kom tilbake i en tilstand hvor han ikke kunne spille for sin klubb.

Utelukker store forandringer I mesterligaoppgjøret mot slovenske Maribor er Chelsea - med eller uten Costa - stor favoritt. Likevel avskriver Mourinho at han kommer til å sende et «B-lag» på banen.

- Jeg kan ikke gjøre mange forandringer fordi jeg ikke vil ødelegge balansen i laget. Det kan bli et par endringer, men jeg tror ikke noen av de skadde spillerne vil være tilbake, sa Mourinho og siktet til Ramires, André Schürrle og Diego Costa.

- Det er en viktig kamp for oss med tanke på at vi kan stå med sju poeng etter tre kamper, la han til.

Maribor var ventet å bli en kasteball i gruppe G, men 1-1 mot både Sporting Lisboa og Schalke forteller en annen historie.

- Ingen forventet at Maribor skulle ta poeng fra dem, men de gjorde det og viste at det ikke er noen favoritter i fotball, sa Chelseas nye midtbanestjerne, Nemanja Matic. (NTB)