Costa matchvinner på Anfield

Chelsea slo tilbake etter Liverpools tidlige ledelse.

MATCHVINNER: Premier Leagues toppscorer innfridde igjen. Diego Costa ble matchvinner på Anfield med sin 2-1-scoring. Costa står nå med ti mål på ti kamper. Foto: EPA/PETER POWELL
MATCHVINNER: Premier Leagues toppscorer innfridde igjen. Diego Costa ble matchvinner på Anfield med sin 2-1-scoring. Costa står nå med ti mål på ti kamper. Foto: EPA/PETER POWELLVis mer

• Liverpool - Chelsea 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Det var i nettopp dette oppgjøret i våres at ligatittelen glapp for Liverpool. På forhånd var stemningen høy, og dette oppgjøret ble også av det underholdende slaget.

Liverpool tok en tidlig ledelse, før Chelsea svarte både en og to ganger.

OVER LINJA: Cahill satte ballen i Simon Mignolet, som ikke klarte å holde ballen på riktig side av mållinja. Foto: EPA/PETER POWELL
OVER LINJA: Cahill satte ballen i Simon Mignolet, som ikke klarte å holde ballen på riktig side av mållinja. Foto: EPA/PETER POWELL Vis mer

- Det var en fantastisk opptreden av oss i dag. Spillerne som individer hadde alle en bra dag og som lag hadde vi kontroll. Mange vil godta ett poeng på Anfield som et bra resultat, men dette laget godtok ikke det, og jeg er veldig, veldig fornøyd, sier Jose Mourinho til BT sport, gjengitt av BBC.

Høy fart og temperatur Høy fart og temperatur preget den første omgangen i oppgjøret. Etter kun ti minutter sendte Emre Can Liverpool i ledelsen med et skudd fra 18 meter. Det gikk via Gary Cahill og i mål.

Noen minutter senere fikk Cahill gjort opp i motsatt ende av banen. Etter et hjørnespark fikk Chelsea kranglet inn en utlikning. John Terry headet først på keeper Simon Mignolet, før Cahill var på returen og satte den i Mignolet. Liverpool-keeperen holdt ballen, men på feil side av mållinja.

I første omgang fikk også Mario Balotelli sin første nettkjenning, riktignok etter at dommeren hadde vinket for offside. Bildene viste at avgjørelsen var helt rett.

Etter scoringene var det Chelsea som hadde overtaket mot et litt rotete Liverpool-forsvar, og hadde flere gode sjanser. Mignolet hadde flere gode redninger på Chelseas forsøk.

Costa matchvinner Andre omgang åpnet roligere enn den første. Drøye fem minutter ut i omgangen hadde Liverpool en kjempesjanse ved Raheem Sterling.

Da timen ble passert dukket Premier Leagues toppscorer opp.

Costa har den siste tiden vært skadeplaget, men var i startoppstillingen i dag. Der innfridde han: Spanjolen satte ballen i mål fra 12 meters hold, og sendte Chelsea i ledelsen.

GJORDE BOT FOR SKADEN: Gary Cahill (høyre) Foto: REUTERS/Phil Noble
GJORDE BOT FOR SKADEN: Gary Cahill (høyre) Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

Med to minutter igjen av kampen ropte Anfield-fansen på straffe, der ballen var borti armen til Cahill i feltet. Men den gang ei.

SCORET: Emre Can. Foto: AP Photo/Jon Super
SCORET: Emre Can. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer