Costa på byen til klokka 03.00 - tre dager før kamp

Hva sier Mourinho?

FESTEN OVER: Diego Costa hygget seg på byen med lagkameratene Ramires og Kenedy. Her spinner han av gårde i en ventende bil etter å ha avsluttet festlighetene. Foto: NTB Scanpix
FESTEN OVER: Diego Costa hygget seg på byen med lagkameratene Ramires og Kenedy. Her spinner han av gårde i en ventende bil etter å ha avsluttet festlighetene. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I fjor scoret han 20 mål for seriemester Chelsea. I år har han nettet tre ganger for et London-lag i fritt fall. Kontrastene er store for Diego Costa (27).

Nå kommer også spørsmålene om spissens moral og vilje til å komme tilbake på toppnivå.

I natt ble Costa fotografert da han forlot kjendis-nattklubben Libertine i London. Det var ikke hvilken som helst tid på døgnet heller:

Til «The bitter end» - som det heter. Noen aviser skriver at klokka var 03.00, andre 03.15.

I det samme følget var to lagkompiser fra Chelsea, Ramires og Kenedy. Ifølge tabloidavisa The Mirror forsøkte Ramires å dekke til ansiktet på vei ut fra den eksklusive nattklubben.

Samme avis skriver at trioen festet med bokseren James DeGale. Costa hoppet inn i en ventende bil, før han spant av gårde.

Chelsea-spillerne var omringet av livvakter, på et sted der det vanligvis kryr av fotografer.

Misfornøyd Costa havnet i overskriftene da Chelsea spilte mot Tottenham sist helg. Han varmet opp, men slapp ikke innpå i 0-0-kampen. Da han gikk og satte seg igjen, kastet han overtrekksvesten fra seg - slik at den nesten traff manager José Mourinho i hodet.

Enkelte eksperter antydet at han skrev avskjedsøknaden sin der og da. Selv tok Mourinho hendelsen med knusende ro i sine opptredener etter kampen.

LØVE PÅ BYEN:  Diego Costa forlater nattklubben Libertine og går med bestemte skritt bort til bilen. Foto: NTB Scanpix
LØVE PÅ BYEN: Diego Costa forlater nattklubben Libertine og går med bestemte skritt bort til bilen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hvis han ønsker å skade meg, er det neppe med en vest. Jeg har et godt forhold til ham, ikke noe problem, erklærte en raus manager etterpå.

Så spørs det hvordan han reagerer på nattas besøk på byen:

- Mourinho er nok ikke fornøyd med å se Costa ute til klokka 03 etter det som skjedde sist helg, skriver Daily Mail.

Fulgte regelen Likevel skal spillerne ha holdt seg til klubbens regel, om ikke å drikke 48 timer før kamp. Chelsea møter Bournemouth hjemme klokka 18.30 lørdag.

Både Costa, Ramires og Kenedy kommer opprinnelig fra Brasil. Derfor er det ikke unaturlig at de søker sammen i et sosialt fellesskap i Londons utelivsjungel.

Etter det avisa Evening Standard erfarer kommer Chelsea ikke til å ta affære etter byturen.

COSTAS KOMPIS:  Ramires tar en hånd opp mot ansiktet på vei ut fra nattklubben. En livvakt sørger for å ha kontroll over situasjonen. Foto: NTB Scanpix
COSTAS KOMPIS: Ramires tar en hånd opp mot ansiktet på vei ut fra nattklubben. En livvakt sørger for å ha kontroll over situasjonen. Foto: NTB Scanpix Vis mer