COSTA-STEMPLING: Chelseas Diego Costa tråkket på Liverpools Martin Skrtel under tirsdagens Capital One Cup-semifinalen på Stamford Bridge. Foto: Eddie Keogh / EUTERS/
COSTA-STEMPLING: Chelseas Diego Costa tråkket på Liverpools Martin Skrtel under tirsdagens Capital One Cup-semifinalen på Stamford Bridge. Foto: Eddie Keogh / EUTERS/Vis mer

Costa risikerer tre kampers karantene etter voldelig oppførsel

FA bekrefter.

(Dagbladet): Diego Costa sto for de fleste overskriftene da Chelsea tok seg til finalen i ligacupen etter sammenlagtseieren over Liverpool.

Chelsea-spissen var heldig som slapp en tidlig dusj etter at han tråkket på både Liverpools Emre Can og Martin Skrtel.

Kan få flere kampers karantene
Sky Sports meldte på sine nettsider tidligere i dag at dommer Michael Oliver ville være med å avgjøre om Costa-hendelsene vil få noen konsekvenser.

Hvis dommeren så situasjonen - kan ikke FA straffe Costa.

Om Oliver mener situasjonen skulle ført til rødt kort, vil det bety at Costa blir ilagt karantene.

Costa kan miste de tre neste kampene for Chelsea - som møter Manchester City til toppoppgjør lørdag.

I ettermiddag bekreftet FA at de har opprettet sak.  Costa risikerer tre kamper på sidelinja for voldelig oppførsel etter stemplingen på Emre Can, skriver forbundet.

Twitter-storm
Hendelsene fikk også flere til å ytre seg i sosiale medier, og tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise var en av dem som var raskt ute med å dele sin mening om Costas tråkk.

«Vær så snill å ødelegg Costa, Stevie! For en ... han er!», skrev han via sin twitterkonto.

Riise var ikke alene om å kaste seg over tastaturet.


«Gult til Costa først etter 102 min. Sjukehus.», skriver tidligere TV 2-kommentator Morten Langli.

«Han er en jævel, Costa, men jeg hadde alltid ville ha en slik på laget. En litt lysere Nannskog, den godeste Costa», meldte Lars Bohinen.

Ikke klart rødt Erik Thorstvedt, TV 2s Premier League-ekspert, mener at et rødt kort til Costa ikke ville vært klokkeklart.

- Det er ikke klokkeklart. Hadde dommeren gitt han det gule, mener jeg det var det minste han burde fått. Men på en annen side ville ikke et rødt kort vært klokkeklart i den situasjonen, men det kan forsvares, sier Thorstvedt til Dagbladet.

Han legger til at de fleste er kjent med Diego Costas oppførsel fra hans tid i Spania, og at han må få være som han er.

- Det er slik han er, men gjør han noe som er ulovlig må han straffes for det.

Costa vil ha mulighet til å anke innen kl. 18:00 neste dag, men en avgjørelse vil uansett bli tatt før Chelsea møter Manchester City på Stamford Bridge førstkommende lørdag.

- Costa er kanskje den beste spissen Chelsea har. Det kan være avgjørende på lørdag, men det kan også hende at noen andre dukker opp og scorer to-tre mål, sier Thorstvedt.

TEMPERATUR: Det var høy temperatur på banen under semifinalen i Capital One Cup. Her er Diego Costa i en opphetet krangel med Steven Gerrard. Foto: Stefan Wermuth/REUTERS
TEMPERATUR: Det var høy temperatur på banen under semifinalen i Capital One Cup. Her er Diego Costa i en opphetet krangel med Steven Gerrard. Foto: Stefan Wermuth/REUTERS Vis mer