Costa-show da Chelsea slo Swansea

I tospann med Cesc Fabregas.

HATTRICK: Diego Costa sørget for at publikum på Stamford Bridge fikk juble tre ganger i ettermiddag - før Rémy sørget for det fjerde målet. Foto:  EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB Scanpix
HATTRICK: Diego Costa sørget for at publikum på Stamford Bridge fikk juble tre ganger i ettermiddag - før Rémy sørget for det fjerde målet. Foto: EPA / FACUNDO ARRIZABALAGA / NTB ScanpixVis mer

• Chelsea - Swansea 4-2 (1-1)

(Dagbladet): Swanseas gode førsteomgang på Stamford Bridge ble totalt overskygget av Diego Costa.

Det gjestende laget hadde en stor sjanse tidlig ved Wayne Routledge, men Swansea måtte ha hjelp for å få putta sitt første mål.

På en klarering greide John Terry å klumse ballen inn i eget nett, da han skulle klarere en ball foran mål - til glede for gjestene som med scoringen ledet Premier League på daværende tidspunkt.

Swansea styrte Fra etter Terrys selvmål i det 11. minutt og fram til vel 30 minutter spilt, var det Swansea som styrte spillet og sto for sjansene, og særlig Bafétimbi Gomis og Routledge var nære ved å øke ledelsen for gjestene.

Men før pause var det Chelseas tur til å stå for sjansene, og ikke lenge før dommeren blåste av for pause, noterte Diego Costa seg for ettermiddagens første nettkjenning.

På corner fra Cesc Fabregas fikk spanjolen gå opp og stange ballen inn i nettmaskene bak Lukasz Fabianski - og dermed var lagene likt til pause.

Costa-show Men Costa hadde mer å by på. I det 56. minutt ga 25-åringen de frammøtte på Stamford Bridge mer å juble for - nok en gang i tospann med Fabregas.

Hazard slapp ballen til Fabregas, som gikk helt ned til dødlinja. Innlegget fra 27-åringen banket Costa opp i nettaket til Fabianski.

Der Swansea var mye frampå i førsteomgang, ble de mer avkledd av Chelsea i den andre omgangen, og i det 67. minutt sørget Costa for hattrick.

Spanjolen chippet et løst skudd fra Ramires inn i det nærmeste hjørnet, etter å ha kommet seg mellom Swanseas midtstoppere - og dermed sto det 3-1 til Chelsea.

Rémy-scoring i debuten Ikke lenge etter Costas tredje for ettermiddagen, var Eden Hazard nær ved å øke til 4-1, uten å lykkes. Men hva gjorde vel det for Chelsea-fansen da debutanten Loïc Rémy ordnet mer moro.

Rémy kom inn for Costa, og etter syv minutter på banen viste franskmannen at det slettes ikke var et dumt bytte.

Etter at Hazard hadde dratt av et par mann, slo han inn fra dødlinja. Ballen endte hos Oscar - som sendte den videre til Rémy - som bredsida ballen inn i mål.

Swansea skaffet seg et trøstemål i det 86. minutt, uten at det ga særlig håp om en eventuell poengdeling. Alene mot Curtois i Chelsea-buret var Jonjo Shelvey sikker, og satte ballen i det høyre hjørnet.

Dermed endte seksmåls-kalaset med Chelsea-seier hjemme på Stamford Bridge.