Costa skulle bli historisk - men ble behandlet som en gallionsfigur av klubben

- Du sliter meg ut, var beskjeden fra sportsdirektøren.

SLUTTET: Helena Costa forteller at hun ikke ble informert om spillerkjøp og treningskamper, og fikk beskjed om å slutte å sende e-poster til direktøren. Hun sier hun bare ble brukt som et ansikt utad for klubben. Foto: EPA / THIERRY LARRET / NTB Scanpix
SLUTTET: Helena Costa forteller at hun ikke ble informert om spillerkjøp og treningskamper, og fikk beskjed om å slutte å sende e-poster til direktøren. Hun sier hun bare ble brukt som et ansikt utad for klubben. Foto: EPA / THIERRY LARRET / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag kom beskjeden om at den tidligere franske landslagsspilleren Corinne Diacre tar over managerrollen i den franske andredivisjonklubben Clement Foot.

Dermed blir hun den første kvinnen til å lede et herrelag på et så høyt nivå - istedet for portugisiske Helena Costa.

Costa fikk jobben i mai, men sluttet før hun i det hele tatt hadde begynt i jobben.

Brukt som gallionsfigur Ifølge klubben selv hadde Costa bestemt seg for "å ikke holde sin del av avtalen med klubben".

Men i en lang uttalelse på portugisisk, forteller Costa at klubben brukte henne som en gallionsfigur.

I innlegget dementerer hun påstandene fra Clement Foot om at hun sa opp fordi hun er en kvinne og fordi hun mistet selvtilliten.

- Det var en rekke hendelser som ingen trener ville ha tillatt, siden de avslørte en total mangel på respekt, samt amatørmessig oppførsel. Enhver leder som er ansvarlig for et lag ville ha funnet det uakseptabelt, skriver Costa i innlegget, gjengitt av engelske Independent.

- Du sliter meg ut Costa skriver at hun ba direktøren for klubben underrette henne om når nye spillere skulle bli signert. Etter å ha sendt sportsdirektøren, Olivier Chavanon, e-poster i fem dager - uten å få svar - kom beskjeden:

- Du sliter meg ut med alle e-postene, skal sportsdirektøren ha svart klubbens manager.

- Chavanon signerte spillere uten at jeg ble informert - og det til tross for at det var jeg som skulle lede og ha ansvaret for laget, beskriver Costa - som fant ut av signeringene via klubbens sekretariat.

Videre skriver hun at direktøren også satte opp treningskamper for laget, uten å diskutere det med henne. Da han hun tok det opp med presidenten i klubben, Claude Michy, skjedde det ingenting.

Dermed takket hun for seg, og sa opp jobben. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer