I HEFTIG DISKUSJON:  Diego Costa (til høyre) og Gabriel Paulista. Foto: NTB Scanpix
I HEFTIG DISKUSJON: Diego Costa (til høyre) og Gabriel Paulista. Foto: NTB ScanpixVis mer

Costa utestengt for voldelig oppførsel

Fikk tre kamper.

(Dagbladet): Det engelske fotballforbundet FA har utestengt Chelsea-spiss Diego Costa i tre kamper etter bråket i kampen mot Arsenal lørdag.

Rett før pause slo han etter Laurent Koscielny, noe dommer Mike Dean ikke fikk med seg. Gabriel Paulista stormet til og mente Costa oppførte seg usmakelig. I stedet var det han som fikk marsjordre i de påfølgende tumultene.

Flere reagerte på oppførselen til Costa etter 43 minutter. I en og samme situasjon slo han etter Laurent Koscielny to ganger.

- Motbydelig, tordnet TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Men dommeren reagerte ikke. Nå har FA tatt affære og utestengt Costa i tre kamper. Begrunnelse: Voldelig oppførsel.

Trukket tilbake Samtidig har forbundet trukket tilbake det røde kortet som Gabriel Paulista fikk. I krangelen med Costa sparket han etter sistnevnte, ifølge dommeren. FA kan imidlertid ikke se at hendelsen kvalifiserer til rødt kort. Han blir fortsatt etterforsket for reaksjonen sin etter kortet, og kan fortsatt få karantene.

Chelsea-manager José Mourinho forsvarte Costa etter kampen.

- Banens beste spiller, erklærte han.

- Voldelig, konkluderer FA.

Costa benekter I et tilsvar til forbundet har Costa benektet at han har gjort noe galt. Men han ble tydeligvis ikke hørt. Tre kampers karantene er standard dom i slike saker, skriver FA.