Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Costa utlignet på overtid og truer van Gaals jobb

1-1 i mellom Chelsea og Manchester United.

UTLIGNET: Diego Costa reddet ett poeng for Chelsea på overtid. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley
UTLIGNET: Diego Costa reddet ett poeng for Chelsea på overtid. Foto: Action Images via Reuters / John Sibley Vis mer

• Chelsea - Manchester United 1-1 (0-0)

(Dagbladet): Storkampen Chelsea mot Manchester United har ofte vært en kamp om gull. Slik er det ikke nå. Manchester United ligger på en skuffende 5. plass, mens Chelsea innehar en enda mer skuffende 13. plass.

I løpet av Premier Leagues historie har gigantklubbene aldri tidligere prestert så svakt samtidig. Det betyr imidlertid ikke at lysten til å vinne er noe mindre, snarere tvert imot.

Der sistnevnte har underprestert så mye at José Mourinho fikk sparken før jul, går stadig ryktene om at Louis van Gaals tid som Manchester United-manager snart kan være over.

Begge lag trenger sårt poeng. I dag så Manchester United ut til å ta alle poengene etter Jesse Lingards drømmescoring etter 60 minutter, men Diego Costa sørget for poengdeling med sin overtidsscoring.

Dermed fortsatte de røde djevlenes lange rekke uten seirer på Stamford Bridge. Manchester United har nå bare vunnet én av de 14 siste bortkampene mot Chelsea.

De to tapte poengene er kritiske for van Gaals menn, som nå har seks poeng opp til Manchester City på den viktige 4. plassen. Å få klubben til Champions League, er trolig et minstekrav om nederlenderen skal beholde jobben.

Opp til serieleder Leicester er det hele 12 poeng.

- Jeg er veldig frustrert, fordi vi var det beste laget. Avstanden opp var allerede for stor. Nå er den enda større. Jeg har sagt til spillerne at de spilte fantastisk, men så lenge vi vinner, er det ikke godt nok, sier van Gaal til Sky Sports.

- Van Gaal sa at de kunne vinne ligaen hvis de vant i dag. Det gjorde de ikke. De kan ikke ta ligaen. Det er for langt frem, fastslår Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio.

Chelseas store sjanser Manchester United kom til Stamford Bridge med noe mer selvtillit enn normalt etter 3-0-seieren over Stoke. Gjestene åpnet også best i den engelske hovedstaden.

18 minutter viste kampuret da kampens første sjanse fant sted. Det franske stjerneskuddet Anthony Martial dro seg elegant inn i boksen og forsøkte å curle ballen i krysset, men Thibaut Courtois reddet mesterlig.

Ti minutter senere var Chelsea farlig frempå, men David de Gea stod i veien for Nemanja Matic' hodestøt. Dernest skjøt Diego Costa like utenfor etter et godt fremspill fra Oscar.

Vertene tok mer og mer over og skapte en ny god sjanse etter 34 minutter etter at Willian snurret rundt med United-forsvaret. Like før pause var Willian på farten igjen, før John Terry avsluttet angrepet. Men nok en gang slap gjestene med skrekken.

Lingards drømmescoring Etter pause tok imidlertid Manchester United tilbake initiativet i kampen. Først hadde Wayne Rooney en stor sjanse. Dernest var Martial farlig frempå ved to anledninger, men uten å få nettkjenning.

Men så kom uttellingen. Cameron Borthwick-Jackson slo inn foran mål. Rooney la igjen til Jesse Lingard, som snudde rundt på femøringen og banket ballen opp i nettaket fra nesten liggende posisjon.

Chelsea presset på for utligning og holdt på å slå tilbake på direkten. Nok en gang var Willian involvert, men Branislav Ivanovic' heading var ikke nok til å overliste de Gea, som leverte en ny praktredning.

Like etter fikk Cesc Fabregas en enorm mulighet fra seks meter, men Manchester Uniteds spanske målvakt viste nok en gang glimrende reflekser.

Men på overtid fikk Chelsea sin etterlengtede utligning. Fabregas spilte fri Diego Costa, som rundet keeper og satte inn 1-1. Det utløste ville jubelscener i Chelsea-leiren.

Dermed ble det poengdeling på Stamford Bridge.

- Uavgjort er nok rettferdig i dag. De startet kampen best, men vi viste karakter mot slutten av kampen og slo tilbake, sier Chelsea-kaptein John Terry.

DRØMMEMÅL: Jesse Lingard så lenge ut til å bli matchvinner med sin drømmescoring etter 60 minutter. Foto: 
Reuters / Stefan Wermuth
DRØMMEMÅL: Jesse Lingard så lenge ut til å bli matchvinner med sin drømmescoring etter 60 minutter. Foto: Reuters / Stefan Wermuth Vis mer