Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Could you empty your pockets, please

SOLDIER HOLLOW (Dagbladet.no): 75 minutter tok det å komme inn på langrennsstadion i Soldier Hollow i dag. Amerikanerne kan mye om sikkerhet, og tar det bokstavelig talt dødsseriøst. Men de kunne kostet på seg et kurs i praktisk gjennomføring. Utøverne klager på sikkerheten

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kaos er stikkordet rundt OL-arenaene. Det er screenings, metalldetektorer, kroppsvisitasjon, manuell sjekk av elektronikk - Could You turn this on for me, Sir - og morske blikk bak FBI-mørke solbriller.

Greit nok at amerikanerne, som formelt sett er i krig, vil sikre seg selv og prestisjemesterskapet sitt. Men, hadde det ikke vært en ide å ta med en organsisator eller i det minste en med litt mesterskaps-erfaring i planlegginga?

Dagbladets folk sto opp grytidlig i dag for å dra på langrenn og kulekjøring.

Inn på kulekjørings-arenaen tok det opptil halvannen time å komme inn.

På langrenns-stadion, tok det også over en time å komme seg inn.

Hundrevis av pressefolk med lommer og bager stinne avelektronikk, mobiletelefoner og iskalde føtter sto i køen. Sintere og sintere ble de, og morskere og morskere ble vaktene.

Forsøk på en etter forholdene vennlig anmodning om det ikke var mulig å åpne flere sluser enn de to som var i bruk, ble avfeid på vanlig amerikansk måte; - Det er ikke mitt bord, Sir!

Så, da er det vel bare å fortsette å stå opp i grålysningen da.

Og lengte tilbake til Lillehammer!

KONTROLL, KØ OG KAOS: Store deler av dagen til pressefolkene går med til å stå i kø.
STORE STYRKER: Ifølge forsvarsminister Donald Rumsfeld har USA flere soldater i Salt Lake enn i Afghanistan. Her passer en marinesoldat på østerrikeren Andreas Goldberger.
Hele Norges coronakart