BENKTER REFS: Thibaut Courtois avkrefter at han har kalt Jordan Pickford for lav. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNAND
BENKTER REFS: Thibaut Courtois avkrefter at han har kalt Jordan Pickford for lav. Foto: AFP PHOTO / EMMANUEL DUNANDVis mer

Courtois benekter å ha kritisert Pickford for å være lav

Belgia-keeper Thibaut Courtois avkrefter at han kritiserte England-keeper Jordan Pickford for høyden hans etter siste gruppespillskamp.

Courtois skal ifølge rapportene ha uttalt at Pickford er for lav til å være en toppkeeper etter han slapp inn Adnan Januzajs matchvinnerscoring i Belgias 1-0-seier mot England i gruppespillet. Det avkrefter Chelseas sisteskanse.

- Jeg ønsker å gjøre det klart at jeg aldri har ertet Pickford for høyden hans. Han er en god keeper, sier belgieren til BBC.

Courtois hevder han aldri ville kritisere en keeperkollega for høyden.

- Jeg ville aldri gjort det mot en annen keeper. Jeg mente bare at hvis han hadde vært 15 centimeter høyere, ville han reddet skuddet, sier 26-åringen som er 199 centimeter på sokkelesten. Fredag storspilte han da Belgia slo ut Brasil.

Pickford er ikke blant de høyeste keeperne med sine 185 centimeter. Likevel leverte briten en rekke praktredninger da England slo ut Colombia i åttedelsfinalen.

- Jeg bryr meg ikke om at jeg ikke er den høyeste keeperen. Det handler om å være der i øyeblikket og redde skuddet, og det gjorde jeg, sa Pickford etter Colombia-kampen.