Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Hevder Coutinho er klar for Barcelona

Coutinho er klar for Barcelona: - Han insisterte

Liverpool bekrefter at overgangen er endelig.

BARCELONA-KLAR: Philippe Coutinho. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS
BARCELONA-KLAR: Philippe Coutinho. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Liverpool publiserte i kveld nyheten om at Coutinho går til Barcelona.

«Liverpool FC kan bekrefte at Philippe Coutinho skal forlate klubben etter at en overenskomningsavtale ble nådd med FC Barcelona, med forbehold om medisinsk og avtale om personlige vilkår. Spilleren har nå tillatelse til å fullføre de vanlige formaliteter for å avslutte overføringen umiddelbart.» Skriver Liverpool på sine nettsider.

FC Barcelona kan bekrefte at Coutinho signerer for resten av årets sesong, pluss fem til. Spilleren har en utkjøpsklausul på 400 millioner euro.

- Philippe insisterte overfor meg, eierne og til og med lagkameratene at han desperat ønsket denne overgangen, sa Liverpool-manager Jürgen Klopp.

- Jeg kan fortelle Liverpools supportere at vi som klubb har gjort alt vi kunne for å overbevise Philippe om at det ville være like attraktivt å forbli del av Liverpool som å flytte til Spania, men han er 100 prosent overbevist om at hans og familiens framtid tilhører Barcelona. Det er hans drøm, og vi kan ikke gjøre mer for å få ham til å endre mening.

Sanne rykter

Philippe Coutinho (25) var sterkt ønsket av Barcelona gjennom hele sommeren. Idet overgangsvinduet åpnet 1. januar, begynte ryktene å svirre på nytt.

Nå viser det seg at det faktisk ikke finnes røyk uten ild. Journalister for både The Times og Daily Telegraph - to velrennomerte aviser - melder lørdag at Liverpool og Barcelona er enige om en overgang for midtbanejuvelen. Nå har også de to involverte klubbene bekreftet dette.

Times-journalist Paul Joyce skriver at overgangssummen er på hele 142 millioner pund - altså over 1,5 milliard kroner etter dagens kurs. Det vil i så fall gjøre ham til verdens tredje dyreste spiller.

Coutinho har ikke vært i Liverpool-troppen de siste par kampene, noe som for alvor satte fart i ryktene.

Spilt sin siste kamp

Liverpool Echo-journalist James Pearce skrev allerede fredag at de røde var i ferd med å tape kampen om å beholde playmakeren ut sesongen.

Ifølge Pearce håpte Liverpool at spill i Champions League og en lønnsøkning var det som skulle til for at brasilianeren ville bli værende til sommeren, men at det ikke er nok til å overtale brasilianeren.

«Coutinho har gjort det klart at han ikke er klar for å vente lenger og han ønsker å dra til Camp Nou umiddelbart», skrev Pearce i Liverpool Echo.

Sterkt ønsket

Det har vært en kjent sak at Liverpools midtbanejuvel har vært sterkt ønsket av Barcelona en god stund nå.

I sommer annonserte Liverpool at Coutinho absolutt ikke er til salgs, før beskjeden kom om at Coutinho hadde levert en transfer request - altså et ønske om å forlate Liverpool.

Britiske aviser skrev side opp og side ned om en eventuell overgang, og de hevdet at Coutinho prøvde å streike seg til Barcelona.

Etter å ha mistet sesongstarten var imidlertid Coutinho tilbake på trening i september, og har vært trygt i Liverpool siden. Klubben ba til slutt Barcelona om å slutte å trakassere 25-åringen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!