Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coutinho hylles etter drømmescoringen som fikk Old Trafford til å måpe

«Sexy», «genial» og «Harry Potter-øyeblikk» er ordene Kjetil Jansrud, John Arne Riise og Lars Tjærnås tar i bruk når de omtaler målet som senket Manchester United.

HELT: Philippe Coutinhos magiske scoring ødela alt håp for Manchester United.  Foto: AP Photo/Jon Super
HELT: Philippe Coutinhos magiske scoring ødela alt håp for Manchester United. Foto: AP Photo/Jon Super Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Manchester United - Liverpool 1-1 (1-3 sammenlagt):

(Dagbladet): Europa League er ikke arenaen hvor Manchester United og Liverpool vil være, men når erkerivalene møtes til duell, blir viktigheten av å vinne plutselig like stor som i den aller gjeveste turneringen.

Europa League er ikke turneringen som får fotballpublikummet til å ta av, men i denne prestisjeduellen satt både kjente og ukjente fotballelskere klistret til skjermen.

Manchester United og Anthony Martial skapte spenning med 1-0-scoringen i 1. omgang etter en særdeles fartsfylt åpning, men så scoret Philippe Coutinho målet som fikk Twitter til å ta av og som i realiteten sendte Liverpool videre til kvartfinalen.


Et lekkert dribleraid ble kronet med en frekk og elegant chipp som selv ikke David de Gea klarte å stoppe.

- Et lite Harry Potter-øyeblikk fra Coutinho, twitret fotballekspert Lars Tjærnås.

- Det der er så sexy, skrev alpinesset Kjetil Jansrud på sin Twitter-konto.

- For et geni, supplerte Liverpool-legenden John Arne Riise.


Med 2-0-forspranget fra oppgjøret på Anfield og Coutinhos magiske scoring, måtte Manchester United score tre mål i 2. omgang. De måtte med andre ord gjøre som Liverpool gjorde i Champions League-finalen i 2005. De måtte la rivalene få smake sin egen medisin.

Det klarte aldri Louis van Gaals menn, som rev seg i håret over nok en skuffelse. Liverpool tok knekken på erkerivalen.

Drømmestart for van Gaal Etter en fartsfylt åpning med flere store målsjanser til begge lag, signert blant annet Jesse Lingard, Juan Mata og Philippe Coutinho, fikk Manchester United muligheten de trengte da stjerneskuddet Anthony Martial gikk i bakken etter 32 minutter.

Franskmannen tok selv straffesparket som Nathianial Clyne forårsaket og sendte vertene iskaldt opp i 1-0. Dermed kunne Alex Ferguson og resten av tilskuerne på Old Trafford juble for håp og spenning i prestisjeduellen.

- Manchester United har rystet Liverpool i åpningen, sa MAX-kommentator Kenneth Fredheim.


Like etter banket Liverpool-spissen Daniel Sturridge et frispark i tverrliggeren, men David de Gea slapp med skrekken. Det samme gjorde Simon Mignolet da Marcus Rashford ble spilt fri av Michael Carrick i god posisjon inne i boksen.

Coutinhos frekke scoring
Begge lag skapte enorme målsjanser. Jordan Henderson havnet alene med de Gea i det 41. minutt, men skjøt over. To minutter senere misbrukte Marcus Rojo en like stor sjanse.

I omgangens siste spilleminutt slo Liverpool tilbake. Philippe Coutinho dro seg enkelt forbi Guillermo Varela, skar inn foran mål og chippet ballen elegant over de Gea og i mål. Dermed fikk gjestene bortemålet som som i realiteten avgjorde kampen.

- Det er fotballkunst, hyllet Fredheim fra kommentatorplass.

Manchester United måtte score tre mål i 2. omgang, samtidig som de holdt nullen, for å ta seg videre. Det var de aldri i nærheten av. Van Gaals menn skapte et hav av målsjanser før pause, men var ikke like farlige etter hvilen.


Nesten ble gjennomgangsmelodien for vertene. Etter 75 minutter holdt Coutinho på å score på ny, men denne gang gikk Manchester Uniteds spanske sisteskanse sierende ut av stjerneduellen.

Tre minutter senere hadde Coutinho et nytt farlig forsøk. Nok en gang ble de Gea redningen for hjemmelaget. Men det hjalp ingenting. Liverpool hadde full kontroll og er klar for kvartfinalen i Europa League.

HELT: Philippe Coutinhos hylles for scoringen mot Manchester United. Foto: PA Images
HELT: Philippe Coutinhos hylles for scoringen mot Manchester United. Foto: PA Images Vis mer
Hele Norges coronakart