REDNINGEN: Philippe Coutinho ble Liverpools helt i kveld da han scora mot Blackburn. Foto: Reuters / Carl Recine Livepic
REDNINGEN: Philippe Coutinho ble Liverpools helt i kveld da han scora mot Blackburn. Foto: Reuters / Carl Recine LivepicVis mer

Coutinho kan ha reddet Liverpool fra tragedie-sesong

Slet mot Blackburn.

(Dagbladet:) I forkant av kveldens kamp, har mange ment at Blackburn ville kjempe med nebb og klør for å avansere. Men etter at Liverpools sjanser for en topp-fire-plassering mest sannsynlig er over, var det et tent Liverpool-lag som gjestet Ewood Park, onsdag.

Bortelaget presset på fra start, og Joe Allen fikk den første muligheten da en klarering falt rett ned hos ham etter drøye fire minutter. Allen klinte til mot mål på hel volley, men dessverre for midtbanespilleren gikk skuddet langt utenfor.

Bare minutter senere får Raheem Sterling en stor sjanse, når han mottar en pasning fra Daniel Sturridge, men Blackburns sisteskanse Simon Eastwood lar ikke ballen passere ham.

Sakho i fokus Selv om det var Liverpool som helt klart styrte i den første omgangen, fikk ikke bortelaget ballen i mål. For hjemmelagets del tar det hele 13 minutter før de får sin mulighet.

Mamadou Sakho tror han er mer eller mindre alene som bakerste mann, og bruker god tid på å klarere. Da dukker Craig Conway opp bak ham, og er nær ved å vinne ballen i god posisjon innenfor 16-meteren.

Sakho rydder opp etter sin egen feil, og Blackburn får en corner. Dessverre for hjemmelaget får de ikke noe godt ut av den.

Etter 26 minutter får Jordan Rhodes muligheten til å sende hjemmelaget opp i ledelsen, når Sakho brått stopper og holder seg til låret. Rhodes klarer ikke å presse ballen ned, og header langt over.

Det kan se ut som Sakho pådro seg en strekk i låret, og halter av banen når han byttes ut mot Kolo Touré.

Selv om det er Liverpool som har de største sjansene, går lagene målløse av banen til pause.

Skremte Liverpool Blackburn åpner andre omgang bra og får to sjanser før det er spilt to minutter.

Først er det Tom Cairney som kliner til fra 16-meteren, men Simon Mignolet varter opp med en god redning, og hjemmelaget får corner. Da får Mignolet igjen vise seg fra sin beste side, når han kaster seg ned i venstre hjørne og redder Ben Marshalls heading på herlig vis.

Stemningen stiger på Ewood Park, og Blackburn-fansen våkner til live etter de to store mulighetene. Heldigvis for Liverpool slipper de med skrekken etter to av kampens desidert største muligheter.

Fra tragedie til lykkerus Liverpool jaktet et ledermål, og presset Blackburn.

Hadde hjemmelaget scoret på sine få muligheter, hadde kvelden kunnet bli en tragedie for Liverpool. Isteden la Coutinho inn en god søknad til å bli kveldens helt da han scoret 1-0 målet fra spiss vinkel på høyresiden.

Da våknet bortelaget på nytt. Bare minutter senere får de igjen en mulighet, men Sterling får ikke plassert ballen godt nok.

Blackburn ga ikke opp, og presset seg oppover i håp om en utligning. Sluttminuttene var spennende, og bortelaget var sikre på at de ville få sette spikeren i kista på overtid da Joe Allen ble felt innenfor 16-meteren.

Allen skulle helt klart ha fått straffe, men dommeren vinket spillet videre.

Blackburn fikk så et innkast høyt oppe i banen, og ballen endte opp hos målvakt Simon Eastwood. Han fikk til et godt skudd, men klarte ikke overmanne Simon Mignolet i Liverpools mål, og de rødkledde gikk seirende av banen.

SKADET: Liverpools Mamadou Sakho så ut til å ha pådratt seg en strekk i første omgang av kampen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS
SKADET: Liverpools Mamadou Sakho så ut til å ha pådratt seg en strekk i første omgang av kampen. Foto: AFP PHOTO / PAUL ELLIS Vis mer