PERLESCORING: Coutinho feirer sin 0-1 scoring mot Southampton. Foto: AP Photo/Tim Ireland
PERLESCORING: Coutinho feirer sin 0-1 scoring mot Southampton. Foto: AP Photo/Tim IrelandVis mer

Coutinho med perlescoring da Liverpool slo Southampton

Scoret etter tre minutter.

(Dagbladet:) I dårlig vær var det Liverpool som trakk det lengste strået i toppkampen mellom Southampton og Liverpool på St. Mary's Stadium i kveld. Første omgang var preget av flere diskutable dommeravgjørelser, den første allerede etter 20 sekunder.

Southamptons Filip Djuricic ble felt av Emre Can innenfor 16-meteren, men dommer Kevin Friend vinket spillet videre. Det kan ha vært greit, da det så ut som Djuricic falt litt vel lett av hånden til Can på sin skulder.

Det ble noen spennende minutter, for bare to minutter senere kliner Philippe Coutinho til fra 25 meter, og skuddet går rett i krysset. En fantastisk scoring som nok sendes om og om igjen av Liverpool-fans fremover.

Dommerfokus
Djuricic kom igjen i fokus like etter målet, da han på nytt ble felt innenfor 16-meteren, denne gangen av Joe Allen som ikke traff på en takling.

Dommeren blåste ikke, og Eljero Elia hadde da muligheten til å utligne for hjemmelaget. Dessverre hindret en god Simon Mignolet dette.

Etter rundt en halvtime var det Liverpool som ropte på straffespart. José Fonte tok ballen, men smalt Raheem Sterling ned etterpå. Dommeren blåste heller ikke denne gangen.

Like før pause så det ut som Mignolet brukte hendene utenfor 16-meteren, men igjen ble det ikke blåst. Rett etter blir det på ny ropt på straffe etter en hands i feltet, men heller ikke denne får Southampton.

Før omgangen blåses av får Southampton flere gode sjanser, men Mignolet og forsvaret sørger for at Liverpool leder 0-1 til pause.

Rolig omgang
Andre omgang ble ikke like dramatisk som den første, og det var rolig inntil det var spilt 73 minutter.

Southamptons Matt Targett mislykkes med en klarering, ballen havnet i beina på Raheem Sterling, og han kunne fint sende Liverpool opp i en 0-2-ledelse.

Kampen ender 0-2, og Liverpool er det eneste laget i Premier League som ikke har tapt i 2015.