BRASILIANSK DUO: Paulinho og Coutinho kjenner hverandre fra landslaget. Nå spør folk seg om de vil gjenforenes på klubblaget også. Foto: REUTERS/Andres Stapff/NTB Scanpix
BRASILIANSK DUO: Paulinho og Coutinho kjenner hverandre fra landslaget. Nå spør folk seg om de vil gjenforenes på klubblaget også. Foto: REUTERS/Andres Stapff/NTB ScanpixVis mer

Coutinho-ryktene skjøt fart igjen, samtidig som Barca hentet Spurs-flopp

Liverpool-angriperen ikke med i Champions League-troppen.

(FourFourTwo): Ryktene rundt Philippe Coutinho økte i styrke da Liverpool offentliggjorde morgendagens tropp til Champions League-kvaliken mot Hoffenheim.

For teknikeren var ikke å finne blant de 22 navnene som manager Jürgen Klopp tok ut. Den offisielle uttalelsen fra Liverpool-leiren er at Coutinho sliter med en ryggskade.

Klopp fortalte allerede før kampen mot Watford at Coutinho ville kjempe en kamp mot klokka for å rekke det viktige oppgjøret i Tyskland. Han ble regnet som «tvilsom».

Det vil likevel ikke legge en demper på ryktene.

- Jeg må akseptere avgjørelsene til eierne, det er slik det er, og noen ganger fra spillere, men for øyeblikket må jeg bare konsentrere meg om laget, uttalte Klopp på pressekonferansen før Liverpool spilte 3-3 mot Watford i ligaåpningen.

Det kan se ut til at det ligger mer mellom linjene enn det Liverpool-sjefen vil snakke om, og det er det ikke alle som kjøper Coutinho-forklaringen til klubben.

Fotballeksperten Chris Waddle uttalte blant annet at «han tviler på at det er noen ryggskade» til BBC nylig.

Ikke til salgs

Ryktene skjøt igjen fart da den offisielle supporterklubben i Liverpool fjernet et gigantisk bilde av superstjerna i helga. Det var mange som la sammen to og to, men Liverpool Echo fant ut at plakater av samtlige spillere skal fjernes.

Liverpool kom med en pressemelding fra eierne Fenway Sports Group forrige uke, som slo fast at de ikke ville lytte til noen bud på Coutinho.

Barcelona skal ha fått avslått et bud på 100 millioner euro (rundt 900 millioner norske kroner) noen dager før pressemeldingen.

Samme dag, bare noen timer etterpå, ba Coutinho om å bli solgt gjennom en såkalt «transfer request», som ble sendt til klubben via mail. Han ønsker seg til det spanske storlaget.

Hentet Paulinho

Barcelona har vært linket til flere spillere etter at katalanerne solgte Neymar for over to milliarder norske kroner, blant annet Borussia Dortmund-angriper Ousmane Dembélé.

I dag kom meldingen om at de har signert den tidligere Tottenham-spilleren Paulinho for nærmere 380 millioner norske kroner.

Brasilianeren ble regnet som en flopp i Tottenham, og klarte aldri å sette sitt preg på London-laget i løpet av de to sesongene han var der. Han dro i stedet til kinesiske Guangzhou Evergrande i 2015.

Klubben bekrefter at han vil ankomme Spania torsdag for å ta den medisinske testen og skrive under på fireårskontrakten med katalanerne.

Det er ventet at Barcelona, som gikk på et sviende nederlag mot Real Madrid i går (1-3), vil handle flere spillere før overgangsvinduet stenger 31. august.