Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coutinho til Barcelona

Coutinho-ryktene skyter fart igjen: - Liverpools tone har endret seg

Spanske medier hevder Liverpool-spiller Philippe Coutinho blir klar for Barcelona allerede i januar.

LINKET BORT IGJEN: Så fort overgangsvinduet åpnet, skjøt Coutinho-ryktene om en overgang til Barcelona fart igjen. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS / NTB Scanpix
LINKET BORT IGJEN: Så fort overgangsvinduet åpnet, skjøt Coutinho-ryktene om en overgang til Barcelona fart igjen. Foto: AFP PHOTO / Paul ELLIS / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(FourFourTwo): Philippe Coutinho var sterkt linket til Barcelona gjennom hele sommeren, og nå har ryktene igjen begynt å svirre i engelske og spanske medier. For overgangsvinduet i Spania og England åpnet som kjent 1. januar, og allerede samme dag skjøt ryktebørsen fart.

Det startet da utstyrsgiganten Nike på sine nettsider la ut en reklame for Barcelona-drakter med Coutinhos på ryggen med tittelen: «Der magien skjer» og underteksten: «Philippe Coutinho er klar for å lyse opp Camp Nou. Skaff deg din Barcelona-drakt for 2017/18 med magikerens navn på».

Den spanske Barcelona-baserte avisa Sport har i dag en artikkel med tittelen «Philippe Coutinho ønsker ikke å spille for Liverpool igjen». Avisa hevder at brasilianeren ikke vil ta på seg Liverpool-drakta igjen, og at folkene rundt ham er sikker på at han vil signere for Barcelona i løpet av noen dager - i en avtale verdt 150 millioner euro.

Årsaken til at han ikke ønsker å spille mer for de røde, ifølge Sport, er risikoen for å pådra seg en skade, noe som potensielt kan ødelegge for en overgang til katalanerne. Avisa hevder at klubbene skal ha et møte i London i morgen (onsdag) for å bestemme fremtiden til brasilianeren.

Det hører med til historien at Coutinho for øyeblikket er ute med en lårskade, og derfor ser ut til å miste helgas FA-cup-oppgjør mot byrival Everton.

Liverpool håper han er tilbake i spill mot serieleder Manchester City på Anfield 14. januar.

Paul Joyce i The Times skriver at Coutinho selv er overbevist om at han har spilt sin siste kampe for de røde.

Vil betale

Spanske Mundo Deportivo skriver også at Barcelona er villig til å legge totalt 150 millioner euro på bordet for 25-åringen. Avisa hevder også at kilder tett på spilleren håper at avtalen vil bli annonsert i begynnelsen av neste uke.

Liverpool Echo-journalist James Pearce skriver på sin side i dag at Coutinho ikke har ytret noe ønske om å få slippe å spille til Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Samtidig virker Liverpool-pipa å ha fått en annen lyd siden sommerens overgangsvindu stengte i august. Klopp og klubbeierne har hele tiden sagt at Coutinho ikke er til salgs, men nå virker det som klubben åpner for at juvelen vil forlate klubben. Ingen har uttalt at Coutinho blir værende for enhver pris.

Klopp hadde mulighet til å gjenta seg selv da Liverpool hentet Virgil van Dijk for 75 millioner pund nylig, men tyskeren uttalte bare at Liverpool ikke trengte Coutinho-penger for å finansiere kjøpet av Southamptons midtstopper.

Klopp uttalte samtidig at han ikke var interesserte i å snakke om Coutinho-ryktene.

- I min bransje gir det ikke noe mening å snakke om ting som kanskje vil skje fordi det skaper historier som i 90 prosent av tilfellene ikke er sant. Hvorfor skulle jeg gjøre det? Jeg vil aldri gjøre det for å være ærlig, sa Klopp.

Deretter ble det ytret fra pressekorpset at tyskeren kunne legge spekulasjonene døde, ved å si at Coutinho ble værende.

- Da ville jeg uttalt noe om det. Dere kan skrive hva dere vil, unnskyld, sa Klopp.

Åpen for alle muligheter

Liverpool Echo spekulerer i at denne tilsynelatende defensive holdningen fra Klopp kan være fordi Barcelona kanskje kommer med et nytt bud i januar, som er så høyt at Liverpool ikke kan takke nei.

Lokalavisa peker samtidig på at Liverpool har flere ess i ermet, med tanke på at kontrakten hans ikke går ut før 2022 og han ikke har en utkjøpsklausul i kontrakten.

Journalisten Chris Bascombe i The Telegraph skriver også at Liverpool ikke er like krystallklare i Coutinho-sagaen som tidligere.

Den anerkjente journalisten Guillem Balague har også kommet med en melding på Twitter angående dette i dag, der han skriver følgende:

«Om framtiden: Liverpools tone har endret seg - det virker som de er åpne for alle muligheter. Selge nå, bli enige om salg til sommeren nå. Å beholde ham etter det virker som den minst sannsynlige muligheten. Men det har ikke kommet noen tilbud fra Barcelona, ennå».

Balague er kjent for å ha et solid kildenettverk i slike saker.

Goal.com-journalist Melissa Reddy jobber tett på Liverpool. Hun skriver i dag at Coutinho ber Liverpool om å vurderer et bud som vil være ny overgangsrekord i England.

Ifølge Reddy har folkene rundt Coutinho jobbet utrettelig med å få klubben til å gå med på et salg.

Flere ess i ermet

Det er flere ting som taler for at Liverpool har en fordel i eventuelle forhandlinger, noe som kan sikre at klubbene blir enig om en overgang nå, som først trer i kraft i sommer.

Barcelona leder La Liga med hele ni poeng etter 17 serierunder og vil etter alle solemerker ta en ny ligatittel. Katalanerne kan heller ikke ta i bruk Coutinho i Champions League, siden han allerede har deltatt i turneringen med Liverpool.

Derfor virker det på papiret ikke å være veldig viktig for den spanske storklubben å sikre seg Coutinho allerede i januar.

Liverpool har på sin side mye større grunn til å holde på playmakeren, som har vist god form etter alt bråket i sommer, med 12 scoringer i alle turneringer. De røde kjemper om topp 4-plassering og er også videre til sluttspillet i Champions League.

Derfor er det grunn til å tro at det sannsynligvis må være en betydelig sum som skal til for at de ønsker å lytte til bud.

Samtidig virker det å bli mer og mer tydelig at Coutinho blir gjenforent med Barcelona før eller siden. Det mest aktuelle tidspunktet for begge parter virker å være tidlig i sommer. Som Liverpool Echo skriver:

«Coutinho vil få ønsket sitt oppfylt, Barcelona får hovedmålet og Klopp har tid til å planlegge framtiden uten ham».

Varm ryktebørs

Siden januarvinduet er åpent fram til 2. februar, er det ventet at det vil bli skrevet side opp og side ned om brasilianeren, som ba om å bli solgt til Barcelona i sommer.

Spanske medier var lenge tydelige på at han ville bli Barcelona-spiller allerede i august, men det skulle vise seg å være feil.

I sommer ble det rapportert at de røde avslo et bud på hele 183 millioner pund, noe som ikke har blitt bekreftet. Ifølge Football Leaks har Barcelona fått avslått to bud på henholdsvis 760 millioner norske kroner og en snau milliard norske kroner.

Dersom Barcelona skulle få akseptert er bud fra Liverpool, er det mye som tyder på at Coutinho vil bli en av verdens dyreste spillere.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!