Brasil klarte ikke senke Sveits

Coutinhos drømmemål ikke nok. Brasil stoppet av Sveits

Sveits spolerte Brasils VM-åpning.

UAVGJORT: Neymar og de andre brasilianske stjernene fortvilte etter kun ett poeng mot Sveits. Foto: Action Images / Jason Cairnduff
UAVGJORT: Neymar og de andre brasilianske stjernene fortvilte etter kun ett poeng mot Sveits. Foto: Action Images / Jason Cairnduff Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Brasil - Sveits 1-1 (0-1)

Brasil har kommet til Russland for å få sin revansje. For fire år siden arrangerte de fotball-VM, men det som skulle bli en folkefest skapte et dypt sår i den brasilianske stoltheten i stedet.

Verden glemmer det ikke, og i Brasil er 1-7-tapet i semifinalen for Tyskland den største skampletten på landets rike fotballhistorie. De gul- og blåkledde fikk en liten sjanse til å rette opp noe av inntrykket i bronsefinalen, men også i bronsefinalen fikk de bank. Brasil 0 - 3 Nederland.

Kampen mot Sveits søndag kveld var første mulighet til å gjenvinne egen ære. Det klarte de ikke.

Varemerke Coutinho

Brasil har vunnet 16 av 18 åpningskamper de har spilt i VM-historien, og forrige gang de tapte den første kampen i et VM-sluttspill var i 1934.

Brasil er også det mestvinnende laget i VM-historien med sine fem finaleseiere, og er av mange regnet som den aller største favoritten denne gangen også.

Derfor var det få som levnet Sveits noen sjanse i møte med søramerikanerne. Og det skulle ikke ta lang tid før Brasil viste hva som bor i dem. Først avsluttet Paulinho like utenfor fra kort hold, før Coutinho viste hvordan det skal gjøres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer