Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Brasil klarte ikke senke Sveits

Coutinhos drømmemål ikke nok. Brasil stoppet av Sveits

Sveits spolerte Brasils VM-åpning.

UAVGJORT: Neymar og de andre brasilianske stjernene fortvilte etter kun ett poeng mot Sveits. Foto: Action Images / Jason Cairnduff
UAVGJORT: Neymar og de andre brasilianske stjernene fortvilte etter kun ett poeng mot Sveits. Foto: Action Images / Jason Cairnduff Vis mer
  • Brasil - Sveits 1-1 (0-1)

Brasil har kommet til Russland for å få sin revansje. For fire år siden arrangerte de fotball-VM, men det som skulle bli en folkefest skapte et dypt sår i den brasilianske stoltheten i stedet.

Verden glemmer det ikke, og i Brasil er 1-7-tapet i semifinalen for Tyskland den største skampletten på landets rike fotballhistorie. De gul- og blåkledde fikk en liten sjanse til å rette opp noe av inntrykket i bronsefinalen, men også i bronsefinalen fikk de bank. Brasil 0 - 3 Nederland.

Kampen mot Sveits søndag kveld var første mulighet til å gjenvinne egen ære. Det klarte de ikke.

Varemerke Coutinho

Brasil har vunnet 16 av 18 åpningskamper de har spilt i VM-historien, og forrige gang de tapte den første kampen i et VM-sluttspill var i 1934.

Brasil er også det mestvinnende laget i VM-historien med sine fem finaleseiere, og er av mange regnet som den aller største favoritten denne gangen også.

Derfor var det få som levnet Sveits noen sjanse i møte med søramerikanerne. Og det skulle ikke ta lang tid før Brasil viste hva som bor i dem. Først avsluttet Paulinho like utenfor fra kort hold, før Coutinho viste hvordan det skal gjøres.

Supportere av Liverpool og Barcelona har sett han gjøre det en flust av ganger tidligere, og mot Sveits gjorde han det igjen. Coutinho mottok ballen på rundt 20 meters hold, la den til rette på ett touch og skrudde den uttakbart via stanga og inn i det lengste hjørnet. En varemerkescoring av brasilianeren, og hans ellevte for hjemlandet.

- Det har jeg aldri sett han gjøre før, skrev Gary Lineker ironisk på Twitter.

Hodestøt

Brasil var det dominante laget, men Sveits ga på ingen måte opp. I en periode der Brasil ikke virket like fokuserte, utnyttet europeerne muligheten.

Brasil er egentlig godt rustet med to store midtstoppere, men i duellen med Ronald Zubar på et hjørnespark, sviktet Miranda.

Sveits' midtstopper var riktignok litt hardhendt og dyttet brasilianeren i ryggen, men det ga han nok rom til å stige til værs i fred og ro, og fra kloss hold stanget han ballen knallhardt i nettet. Det var Zubars fjerde mål på hans seks siste kamper for Sveits.

Ifølge Opta har ti av de 12 siste avslutningene Brasil har fått imot i VM gått inn.

Ropte på straffe

17 minutter før slutt ropte Gabriel Jesus og Brasil på straffe. Spissen ble spilt gjennom og ble helt klart holdt av Sveits forsvarsspiller, som hadde hendene rundt livet på brasilianeren.

Dommeren vurderte imidlertid det til å ikke være straffe, og tok heller ikke VAR i bruk for å se situasjonen en gang til.

- Jesus bruker kroppen til å beskytte ballen, og jeg mener at det ikke er nok kontakt der. Korrekt avgjørelse av dommeren, mente BBCs ekspert, Chris Sutton.

Kort tid etter ble Jesus byttet med Roberto Firmino.

Anonym Neymar

Sveits er rangert som verdens sjette beste lag av FIFA, men Brasil måtte likevel tåle et klart favorittstempel før kampen.

De forventningene klarte ikke brasilianerne å leve opp til.

Etter Sveits scoring var det en jevnspilt kamp, og Brasil så på ingen måte ut som den turneringsfavoritten mange har utpekt dem som.

En ellers anonym Neymar var nære å stange Brasil i ledelsen, men det ville seg ikke for Brasil. Heller ikke Firminos hodestøt eller Mirandas avslutning snek seg inn, og lagene stakk av med ett poeng hver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media