Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Coventry får superstadion

Leicester- Coventry 0- 3. Coventry har fått klarsignal til å bygge en ny stadion med plass til 40000 tilskuere. Premier League-klubbens nye storstue skal stå ferdig sommeren 2001, og vil koste nesten 1500 millioner kroner!

I går jublet Trond Egil Soltvedt og hans lagkamerater over avansement i FA-cupen. Fredag kunne de feire at engelske myndigheter sa ja til klubbens nye byggeprosjekt.

- Dette er en stor dag for klubben Coventry og byen Coventry, sier styreformann Bryan Richardson.
- Først og fremst er vi en fotballklubb, men for å konkurrere i Premier League må vi få mer penger inn. Den nye stadion vil doble tilskuertallene, mener Richardson.

Det engelske fotballforbundet håper Coventrys superstadion vil styrke landet i kampen om VM 2006. Milliardbygget skal ha et grasteppe som kan dras av og et tak som kan trekkes over slik at stadion kan benyttes til annet enn fotballkamper, for eksempel konserter. I tilknytning til det moderne stadion-komplekset er det planlagt et 220000 kvadratmeter stort shopping-senter og en egen jernbanestasjon.

  • To mål på overtid trygget cupseieren mot Leicester. Trond Egil Soltvedt spilte fra start.

Slik blir Coventrys nye storstue når den står ferdig i 2001.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media