VM i Friidrett

Covid-drama: - Skummelt

To utøvere er bekreftet smittet med corona. Amalie Iuel er bekymret for rutinene i VM-byen.

COVIDDRAMA: Elisabeth Slettum og Amalie Iuel på pressemøtet under VM i friidrett 2022 på Hayward Field i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
COVIDDRAMA: Elisabeth Slettum og Amalie Iuel på pressemøtet under VM i friidrett 2022 på Hayward Field i Eugene, Oregon. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EUGENE (Dagbladet): Fredag ettermiddag (amerikansk tid) bekrefter Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) at to japanske maratonutøvere og fem andre i støtteapparatet rundt er covidsmittet.

De sju er nå isolert fra resten av VM-utøverne, som stort sett bor inne på et universitetscampus like ved VM-arenaen.

- GRUSOMT: Friidrettsstjerne Yuliya Levchenko bryter sammen da hun snakker om situasjonen i hjemlandet Ukraina. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Arrangøren har også tatt flere grep for å minimere smitten hos utøverne, og de anbefaler at alle bruker maske innendørs, noe de norske utøverne har sagt at få respekterer.

Jakob Ingebrigtsen var kritisk til Dagbladet for få dager siden, og får støtte av Amalie Iuel:

- Vi er flinke, men det er verre med de andre. De er ikke like nøye på det. Mange går uten munnbind og sånne ting. Det er litt skummelt. Jeg får bare passe på meg selv, sier Iuel til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Jeg syns egentlig at det burde være påbud med munnbind.

KRITISK: Amalie Iuel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KRITISK: Amalie Iuel. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Den norske legen Ove Talsnes sier at han ikke tror det kommer noe påbud, og påpeker at det allerede er en streng anbefaling.

- WA er nok svært engstelig for flere tilfeller, og de vil komme. Det er mer en forventning for oss, og derfor har vi hatt strenge rutiner fra start, forklarer han til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer