Martin Løwstrøm Nyenget

Covid-drama

Langrennsprofil Martin Løwstrøm Nyenget (29) risikerer å være i isolasjon i 22 dager etter positiv coronatest.

ISOLASJON: Martin Løwstrøm Nyenget sitter i isolasjon i Italia etter å ha fått påvist Covid-19 på landslagssamling. Video: Særsland, Løkås, Haarstad. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

CAVALESE (Dagbladet): Fredag 28. august leverte 29-åringen en positiv coronaprøve. Han ble umiddelbart satt i isolasjon i Livigno, og der er han fortsatt. Alene.

Resten av troppen dro videre til Lavaze tidlig denne uka, men Martin Løwstrøm Nyenget måtte bli igjen.

For å komme ut av karantene må han enten teste negativt etter 10 eller 17 dager. Hvis han ikke gjør det må han blir der i opptil 22 dager.

- Først da er du per definisjon, så vidt jeg har forstått myndighetene her, ikke smittbar lenger, og derfor kan du dra hjem, sier Bjervig.

Det kan bli et langt opphold for nordmannen.

Løwstrøm Nyenget har på langrennlandslagets instagram-profil lagt ut en video hvor han tar følgerne med på en vanlig dag i isolasjon på hotellrommet.

- Benytter tiden ute. Begynner å bli litt lei av at dette er lufteturen, men vi får smøre oss med tålmodighet og få en negativ test, så jeg kan bevege meg ute, sier Løwstrøm Nyenget som til tross for isolasjon virker å være i godt humør.

Ved godt mot

Landslagssjef Espen Bjervig forteller at han besøkte hovedpersonen selv i går.

- Italienske myndigheter har testet ham med jevne mellomrom. Han har fortsatt ikke testet negativt. Vi håper at han testes snarlig igjen og er good to go.

- Hvordan takler han dette?

- Han var innstilt på at han var halvveis i går. Han var 98 prosent motivert og to prosent deprimert. Men på handlelista jeg fikk sto det ruccola og sopp, så tydelig at han ikke sitter nede og depper. Det er en tøff påkjenning, men han er ved godt mot.

PÅKJENNING: Espen Bjervig forteller at det har vært en påkjenning for Løwstrøm Nyenget. Her fra en samling tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
PÅKJENNING: Espen Bjervig forteller at det har vært en påkjenning for Løwstrøm Nyenget. Her fra en samling tidligere i år. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Å sitte innelåst i en italiensk fjellandsby kan være tøft nok i seg selv.

På toppen av det hele er Løwstrøm Nyenget ilagt trengingsforbud. Eirik Myhr Nossum trodde kanskje eleven maks hadde gått fem dager uten trening før. Nå kan det altså bli over 20.

- Han får ikke lov til å trene i det hele tatt, sier Bjervig.

- Det er nok en stund siden det har skjedd. Men er det en som takler noe sånn så er det Martin. Han er utrolig til å klare å se lyst på ting.

ANDREPLASS: Martin Løwstrøm Nyenget imponerte stort og passerte Holund på de siste meterne etter en forrykende avslutning. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Ingen endring

Å få en smell om Nyenget fikk nå er tøft nok utenfor sesong. Men tenk hvis det hadde skjedd under Tour de Ski - kort tid før OL?

Det kan i prinsippet få store konsekvenser for utøverne som gjør seg klar til OL. Bjervig forteller at covid-episoden i Livigno likevel ikke får noen konsekvenser for det norske lagets planer framover.

- Vi gjør det vi egentlig kan gjøre. Vi kjører veldig restriktivt med sosial omgang i fem dager før vi drar på samling eller renn, og alle tester seg før vi drar. Vi bor også så isolert som vi kan. Vi kunne ha kjørt charterfly til samlingene. Vi gjorde det noen ganger i fjor, men vi har tatt innover oss at vi må åpne opp litt. Skal vi kjøre total isolasjon overalt må vi gjøre det hjemme også. Vi må leve også, sier Bjervig.

Han fortsetter:

- Det er krevende. Det er ikke alle steder vi er hvor det er like hyggelig å bli liggende i tre uker heller.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer