Cowboys Stadium bruker mer strøm enn hele Liberia

Kanskje ikke så rart, med en HD-skjerm på 2 241 tommer.

STOR: Cowboys Stadium kan ta over 100 000 tilskuere på arrangementer som basketballkamper, ishockeykamper og rodeo. På NFL-kamper er kapasiteten 80 000. Foto: REUTERS/Tim Sharp/NTB Scanpix
STOR: Cowboys Stadium kan ta over 100 000 tilskuere på arrangementer som basketballkamper, ishockeykamper og rodeo. På NFL-kamper er kapasiteten 80 000. Foto: REUTERS/Tim Sharp/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I mai 2009 ble Cowboys Stadium (offisielt navn: AT&T Stadium) åpnet. Arenaen er hjemmebanen til NFL-laget Dallas Cowboys, og har en tilskuerkapasitet på 80 000 når de spiller kamper.

Ved andre anledninger, som for eksempel basketballkamper, kan Cowboys Stadium ta rundt 105 000 tilskuere.

Som et middels, afrikansk land En sånn arena skal selvsagt temperaturreguleres. Det betyr at det går mye strøm. Når hjemmebanen til «America's Team» i tillegg kan skryte av å ha verdens fjerde største HD-skjerm (2 241 tommer), skjønner vi at strømforbruket er ekstremt på kampdager.

Så ekstremt at det faktisk er mer enn enkelte land, skal vi tro Bob Brackett, energianalytiker i selskapet Bernstein Research og Dallas Cowboys-fan. Han hevder, ifølge Wall Street Journal, at favorittklubbens hjemmearena bruker mer energi enn Liberia på kampdag.

Ifølge rapportene er landet i Vest-Afrika på 187.-plass over total energiforbruk i verden.

Tre ganger så mye Her må det påpekes at hvert NFL-lag bare spiller åtte hjemmekamper i grunnspillet, så det totale energiforbruket i løpet av et år er fortsatt større i Liberia enn på Cowboys Stadium. Men som Brackett sier:

- Om vi tar utgangspunkt i de 32 lagene i NFL, bruker de til sammen mye mer energi enn Liberia, sier Brackett ifølge Wall Street Journal.

På det meste bruker Super Bowl XLV-arenaen i Texas opp mot ti megawatt med strøm. Det er over tre ganger så mye som landet med 3,7 millioner innbyggere kan pumpe gjennom sitt strømnettverk på det meste.