Craig Bellamy gir seg på landslaget

Vil ikke spille flere landskamper for Wales etter de to siste VM-kvalikkampene.

 STOPP:  Urokråka Craig Bellamy spiller sine siste kamper med flagget på brystet den neste uka. 34-åringen har bestemt seg for å gi seg på landslaget etter å ha spilt over 70 landskamper for Wales. Foto: AP Photo / Boris Grdanoski
STOPP: Urokråka Craig Bellamy spiller sine siste kamper med flagget på brystet den neste uka. 34-åringen har bestemt seg for å gi seg på landslaget etter å ha spilt over 70 landskamper for Wales. Foto: AP Photo / Boris GrdanoskiVis mer

34-åringen vil etter de to siste kampene mot Makedonia og Belgia, ende opp med 77 landskamper, og vil med det være alene med tredje flest landskamper for Wales.

Å få avslutte i hjembyen Cardiff blir spesielt for Bellamy, som har rykte på seg for å være en real urokråke i fotballverdenen.

- Å få spille noen og 70 landskamper har vært strålende, selv om skuffelsene over tapene noen ganger gjorde at jeg ikke ville spille flere kamper.

Mange trodde at Bellamy også ville være med til landskampen mot Finland i november, men slik blir det altså ikke.

34-åringen har spilt for Coventry, Newcastle, Blackburn, Liverpool, West Ham, Manchester City og Cardiff i Premier League og hatt 15 innholdsrike år på banen. Et sluttspill med Wales har likevel vært en stor drøm for ham.

- Det har vært en tøff avgjørelse, men vil heller slippe yngre krefter til. Det er to år til neste kvalifisering, og vi har flere gode spillere på gang, sa Bellamy.

Wales har ikke deltatt i sine sluttspill siden fotball-VM i Sverige 1958.

(NTB)