Craig storspilte midt i familie­tragedien. Etter kampen brast hele laget i gråt

- Jeg har aldri sett et rom så stille.

HYLLES: Ottawa Senators' målvakt Craig Anderson mottar gratulasjoner fra lagkameratene etter oppgjøret mot Edmonton Oilers. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward/NTB Scanpix
HYLLES: Ottawa Senators' målvakt Craig Anderson mottar gratulasjoner fra lagkameratene etter oppgjøret mot Edmonton Oilers. Foto: THE CANADIAN PRESS/Jonathan Hayward/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble en emosjonell seanse i Rogers Place i Edmonton i natt da gjestene Ottawa Senators vant 2-0 over vertskapet.

For bare noen dager siden fikk nemlig bortelagets målvakt Craig Anderson marerittbeskjeden - hans kone Nicholle var diagnostisert med kreft.

Anderson forlot umiddelbart resten av laget for å være sammen med henne og resten av familien, men i mellomtiden ble andremålvakten Andrew Hammond skadet.

Nicholle gjorde det klart for sin mann at hun synes ektemannen burde hjelpe lagkameratene sine, og med det bakteppet sto han i natt mellom stengene og holdt nullen mot brennhete Edmonton Oilers.

Viktigere ting

Lagkameratene var fulle av lovord om sisteskansen etter kampen. Svenske Erik Karlson, som er kaptein på Senators, sa til Ottawa Sun at det er sånne episoder som minner dem om at det finnes viktigere ting enn idrett.

- Alle her gjorde sitt beste for at han skulle slippe å tenke for mye, men han i stedet gikk han ut og spilte en fantastisk kamp. Vi får godt betalt for dette, og det er mange som følger oss, men når ting som dette skjer må man ta et skritt tilbake og tenke over at det er andre ting som er viktigere, sier han.

Back Marc Methot sier til avisa at han først skjønte hvor preget lagkameraten var da laget samlet seg rundt ham etter kampen.

- Han brøt sammen ute på isen. Jeg kan bare forestille meg hva som går gjennom hodet hans, men måten han leverte på i dag - det er en modig ting å gjøre, sier han.

Også Connor McDavid, en av superstjernene til Oilers hyllet prestasjonen til gjestene.

- Dette viser virkelig hva det innebærer å være et lag. De samlet seg til en stor insats for Anderson, sier McDavid, som for andre gang denne sesongen måtte se seg slått.

Brast i gråt

Anderson sto som en levende vegg, og da matchuret viste 00.00 etter tredje periode hadde han stoppet 37 skudd.

Da han etter kampen ble kalt ut på isen igjen for å motta publikums hyllest, fikk han stående applaus av både sine egne og motstandernes supportere.

Til og med keeperkollega Cam Talbot på Oilers hadde blitt værende i hallen for å gi sin motstander den oppmerksomheten han fortjente. Det ble for mye for Anderson, som igjen begynte å gråte.

Bobby Ryan, som selv sto for ett av målene til Senators i natt, forteller at Anderson ikke var den eneste som tok til tårene i garderoben.

- Jeg har aldri sett et rom så stille etter en seier, men det var ikke mange tørre øyene der inne, sier han.