Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Crawley hadde fortjent uavgjort

Ferguson lot seg imponere over hardtkjempende cup-askeladd.

SÅ NÆR: Så nær var Crawley Town uttelling på Old Trafford da Richard Brodie headet i tverrliggeren bak keeper Anders Lindegaard.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
SÅ NÆR: Så nær var Crawley Town uttelling på Old Trafford da Richard Brodie headet i tverrliggeren bak keeper Anders Lindegaard.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

(Dagbladet): Manchester United - Crawley Town 1-0.

92 lag ligger mellom de røde djevlene fra Mancester og de røde djevlene fra Crawley i det engelske divisjonssystemet.

Nivåforskjellen er astronomisk på papiret, men en oppofrende innstilling kan kompensere for mye i praksis.

Hardtkjempende Crawley Town gjorde det nemlig svært så ubehagelig å være Manchester United-spiller, -manager og -supporter på Old Trafford i samfulle 90 minutter pluss tillegg.

De glade amatører fra nivå fem kom imidlertid aldri nærmere enn Richard Brodies tverrliggertreff på overtid, og da holdt Wes Browns hodestøt i første omgang til avansement.

HYLLET SOM HELTER: Kaptein Pablo Mills og de andre Crawley-spillerne mottok publikums hyllest etter strålende innsats mot Manchester United.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Halesi
HYLLET SOM HELTER: Kaptein Pablo Mills og de andre Crawley-spillerne mottok publikums hyllest etter strålende innsats mot Manchester United.Foto: SCANPIX/AP Photo/Tim Halesi Vis mer

- Sluttresultatet hadde ikke noe å si. Det var utvilsomt deres (Crawleys) dag i dag, uansett. De fortjente virkelig uavgjort etter den innsatsen de la ned og den innstillingen de viste, sier United-sjef sir Alex Ferguson til MUTV.

- Skuffet Til tross for at tetlaget i Premier League er videre til FA-cupens kvartfinale, var det Crawley-spillerne som ble hyllet som seierherrer ved kampslutt.

Drøyt 9 000 tilreisende supportere hadde god grunn til å være stolte av forestillingen de hadde bevitnet på gigantarenaen i Manchester, og da i særdeleshet av annen omgang, hvor de skapte flere gode målsjanser de siste 20 minuttene, samtidig som de effektivt demmet opp for alt United hadde å komme med.

- Vi er skuffet, for å være ærlig. Vi kunne nok gjort mer for å sette keeperen deres på prøve. Men når vi først skulle ryke ut, var dette trolig den beste måten og anledningen å gjøre det på. Hele uka har vært en førsteklasses opplevelse, en opplevelse vi aldri kommer til å glemme, sier Crawley-kaptein Pablo Mills til ITV1, ifølge Sporting Life.

Manglende presisjon Et B-preget Manchester United-mannskap åpnet best, og det var forsåvidt ingenting å si på at vertene gikk i ledelsen etter 28 minutter da Darron Gibson fant issen til Wes Brown med en presis crosser etter et kort cornertrekk.

United-kapteinen fikk en liten touch på ballen, som seilte uttagbart forbi Crawley-keeper Michel Kuipers. På det tidspunktet så det ut til at hjemmelaget skulle få en komfortabel kveld på jobb, men gjestene skulle på ingen måte falle sammen.

I stedet mobiliserte de en ny offensiv fram mot pause, som skulle vedvare etter hvilen. Likevel manglet det mye på presisjonen i avslutningsøyeblikkene, som da David Hunt sleivet en volley utenfor fra ti meter og da Matt Tubbs brassesparket over tverrliggeren.

VIDERE MED ET NØDSKRIK: Wes Browns scoring i første omgang ble kampens eneste. Dermed gikk Manchester United videre på bekostning av Crawley Town.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble
VIDERE MED ET NØDSKRIK: Wes Browns scoring i første omgang ble kampens eneste. Dermed gikk Manchester United videre på bekostning av Crawley Town.Foto: SCANPIX/REUTERS/Phil Noble Vis mer

- Jeg mener at det bare ble 1-0 er vår fortjeneste. Vi jobbet hardt, men vi viste kanskje overdreven respekt for dem i første omgang, og da vil de alltid straffe deg, sier Tubbs.

Et blodfattig United-lag skapte knapt noe som minnet om farligheter i siste halvdel av kampen, og det på tross av at sir Alex Ferguson sendte utpå Wayne Rooney fra start i annen omgang. Stjernespissen presterte fint lite utover et fortjent gult kort for en frustrasjonstakling mot slutten av kampen.

- De gjorde det veldig vanskelig for oss, og vi endte som nummer to i hver duell. Det er skuffende. Men vi spilte med noen spillere som kanskje ikke skjønner hva FA-cupfotball er for noe. Kanskje var det den største lærdommen de tar med seg fra denne kampen, sier Ferguson uten å nevne navn.

Likevel er det nokså åpenbart at han snakker om spillere som Bébé og Gabriel Obertan, men det spørs om begrenset erfaring er det eneste som skiller de to ungguttene fra å bli spillere å regne med på Old Trafford i framtida.  

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling