Credit Agricole forsterker laget

Enda større vinnersjanser for Hushovd.

Credit Agricole har forsterket laget og gir spurtesset Thor Hushovd (29) enda større seierssjanser kommende sesong.

Spesielt italieneren Angelo Furlan venter den norske stjernen mye av.

- Han er veldig motivert til å hjelpe meg og sier han oppfatter det som en gave fra Gud at han er hentet til laget vårt, sier Hushovd til NTB.

Furlan er ingen hvem som helst. I 2002 kjørte den tidligere Alessio-, Domina Vacanze- og Selle Italia-rytteren inn til to etappeseirer i Vuelta Espana (Spania rundt).

Italieneren skal erstatte veteranen Jan Kirsipuu, som ikke ble noen hit i Credit Agricole på tampen av karrieren. Han er ute av laget.

- Fortsatt er det Julian Dean som blir min viktigste hjelperytter, men nå ligger det an til at jeg får flere ryttere rundt meg i spurtopptrekkene, hevder nordmannen som åpner sesongen med Tour og California neste måned.

I tillegg har det franske laget signert iren Nicolas Roche, sønn av tidligere Tour de France-vinner Stephen Roche. Andre sterke hjelpere for Hushovd blir Mark Renshaw, Sebastien Hinault og William Bonnet.

- Nå begynner laget å bli så bra som jeg ønsker at det skal være. Men alt kommer ikke til å handle om meg, og slik vil jeg at det skal være. Alle vil få sine sjanser, slår Grimstad-mannen fast.

Mads Kaggestad er lagets annen nordmann.

(NTB)

FORNØYD: Thor Hushovd mener Credit Agricoles nye ryttere vil gi ham enda større sjanser til å vinne spurter.