- Credit Tabac møter enklere motstand

Ukjent svensk stallmann kusker kveldens V65-banker.

 OPTIMIST:  Her er det treneren selv, Tom Horpestad, som kjører kveldens V65-banker Credit Tabac i et løp på Momarken. Treneren er optimist - i kveld kusker stallmannen Jon Olsson. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
OPTIMIST: Her er det treneren selv, Tom Horpestad, som kjører kveldens V65-banker Credit Tabac i et løp på Momarken. Treneren er optimist - i kveld kusker stallmannen Jon Olsson. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer


Av Anne Turid Thales
anne.thales@hotmail.com

(Dagbladet.no): Credit Tabac trenes av eksilrogalending Tom Horpestad med base ved Årjang travbane i Sverige. Den fem år gamle vallaken blir stor favoritt i stallmannsløpet i V65-4. Credit Tabac er en alternativ banker i onsdagens V65-omgang.

Her finner du Dagbladets ferdigutfylte ekspertkuponger.

Sist kunne Credit Tabac ikke hente lengder i en rask avslutning i et V75-løp i Sverige.

- Credit Tabac hadde dårlig spor. Han lå sist, og møtte knalltøff motstand i V75, forklarer trener Tom Horpestad.

- Enklere nå
- Denne gangen er han enklere ute, står bedre til spormessig og møter passende motstand. Faktisk går han ned en klasse. Han står litt langt ute bak vingen, men han er lynkjapp i beina på de første meterne. Det satses fremover direkte. Jeg tror Credit Tabac er tidlig der fremme. Men han er på ingen måte avhengig av tet for å vinne.

Kusken er umeritert for norsk travpublikum.

- Jon Olsson jobber på stallen hos meg og kjenner hesten godt. Han er en flink og rutinert stallmann.

River av bakskoene
- Vi river av skoene bak denne gang. Da blir han litt rappere i steget, og det er hestens optimale balanse.

- Credit Tabac har slått bedre hester enn de han møter onsdag. Jeg tror på en god vinnersjanse, og håper han skal kjempe om seieren, sier Tom Horpestad.

Sporet i mot
Moonlip Augustinu blir favoritt sammen med sin dyktige kusk Jens Kristian Brenne i V65-5. 5-åringen står vrient til i spor 12, men er sterk nok til å vinne likevel. Han har vunnet med lignende forutsetninger tidligere.

- Moonlip Augustinu gjorde et kanonløp som toer bak Global Karanar sist. Han har travet to veldig fine løp etter pause, og formen er veldig fin. Han er ikke så rask fra start uansett, så sporet er greit. Selv om det selvfølgelig ikke er noen fordel med spor 12. Han har vist at han kan vinne likevel, men det skal ikke mer til enn at han får en foran seg i tredjespor for at det skal bli trafikkproblemer herfra.

- Tøff type
- Moonlip Augustinu tåler å gå litt og er en tøff type. Men vi trenger litt tur på veien herfra.

- Hadde vi stått i bedre spor ville jeg kalt ham en banker, sier Jens Kristian Brenne.

- Moonlip Augustinu har en solid vinnersjanse, sier den fremadstormende stallmannen på stall Steinar Holm.

Derbytest mot eliten
Yarrah Boko er en av våre beste 4-åringer. Han er meldt til svensk Derby, og onsdag får Trond Anderssens gullklump sin siste test før kvalifiseringen. Yarrah Boko møter eliten for første gang, men vi tror likevel klassehesten er sterk nok til å stjele hele showet i V65-finalen.

- Yarrah Boko trener fint, og har fordel av distansen. Vi står i et litt sjanseartet spor. Dette blir en gjennomkjøring før Derby-kvalen i Sverige. Selv om han møter eldre hester, har jeg god tro på at han kan vinne, sier Trond Anderssen.

Trond Anderssen har også Vitesse og Thai Tanium ute i samme løp.

- Vitesse trakk et fint spor, og er startrask. Han har sittet fast og fått sen åpning to ganger på rad. Han holder fin form, og bruker man noen få hester synes jeg han er verdt en strek.

- Thai Tanium fikk det verste sporet. Vi har lettet litt på treningen, og håper det skal slå positivt ut. Men det blir en premie som gjelder fra spor tolv.

- Hva med Magnetic Line og Zandra?s Lad i V65-2?

- Magnetic Line var bra sist etter en tøff innledning. Jeg var veldig godt fornøyd med ham. Trakk spor elleve, og får et løp bakfra denne gangen. Det kan være bra for ham. Garderer man Mountain Victory skal min på bongen, råder Bullern.

- Zandra?s Lad er behandlet siden siste start. Han var tett i halsen på Biri sist. Han trener fint, men jeg er litt usikker etter den siste innsatsen. Han trenger rutine. Jeg tror han kjemper om en trippelplass.

- Ellings Arnie (V65-4) er mye bedre enn raden. Jeg tror han kjemper om en trippelplass, avslutter Trond Anderssen.

- Regnes igjen
S.J.'s Gold vant sikkert fra tet sist etter pause. Hesten til Kristian Malmin hadde ikke dratt øreproppene, og seieren var aldri i fare. I V65-finalen møter han blant andre Yarrah Boko.

- S.J.'s Gold vant greit sist med mer å gå på, og skal være ytterligere forbedret med løp i kroppen. Det blir ikke noe offensivt opplegg over full distanse, taktikken bestemmer jeg etter hvert. De beste står i spor i annen rekke. S.J. står fint til.

- S.J.'s Gold er en outsider denne gang. Han er en av flere som kan vinne, og skal helt klart regnes igjen. Men noen stor vinnersjanse er det ikke denne gang, betror eier, trener og kusk Kristian Malmin.