Creme de la Kreml

Med ryktet om at Sven-Göran Eriksson er lovet 100 millioner kroner i året for å sjefe Chelsea inntok manager Claudio Ranieri ligatoppen.

Wolverhampton (Dagbladet): Etterpå spydde han nærmest i retning ryktemakerne.

- Søppel, sier Chelsea-manageren. - Jeg orker snart ikke mer av avisene. For jeg har snakket med Roman Abramovitsj og fått forsikringer om at jobben er min.

- Den kontakten som var mellom Chelsea og Eriksson i sommer er avsluttet for lenge siden.

Chelskis Red Rom med frue og hoff satt selvfølgelig ringside til lunsjavsparket tidlig i går ettermiddag også. Og han kunne ikke forlangt mer - mot bånnlaget Wolves gjorde Chelsea akkurat som de ville. Og sammen med poengene som pøses inn får den russiske milliardæren både nærkunnskap og valuta for de 1,3 milliardene han har brukt på spillere.

Fordi Chelsea bytter lag like ofte som melk går ut på dato i butikken.

Holder spillerne happy

Sju forandringer på lagoppstillingen i Praha tirsdag - sju nye på Molineux i går. Og hva så? Spillere er jo bare en av de tingene Chelsea har nok av. Og Ranieri bruker dem i et rulleringsystem som så langt har holdt alle happy.

Sjøl om han selvfølgelig får kritikk for det også.

- Det er jeg som er manager i Chelsea, sier han. - Jeg bryr meg ikke om hva andre skriver og mener. Og vi var gode i denne kampen - de som fikk sjansen viste at de vil være med og konkurrere. Og endelig - for første gang i Premier League - klarte vi å holde nullen.

Det siste var ingen stor prestasjon. Det handlet bare om litt flaks i løpet av fem sekunder da både Paul Butler og Steffen Iversen traff tverrliggeren med hver sin heading. Men da Wolverhampton hadde sitt lyse øyeblikk var Chelsea allerede fire opp.

Og det kunne vært åtte uten at noen hadde skreket ran av den grunn.

For Chelsea ser ut til å ha alt som skal til for å utfordre Manchester United. Til og med hatet fra omverdenen. Etter Abramovitsj inntog i London er det plutselig blitt ett lag alle vi slå. Det kalles misunnelse og skaper cupfinaler.

Hver eneste serierunde.

- Det er bare sånn det er blitt, sier Chelsea-kaptein og England-stopper John Terry. - Alle lag vil skjerpe seg ekstra når de møter oss. Og det må vi lære oss å leve med uten at det blir et problem.

- Med den spillerstallen vi har er det ingen grunn til å frykte noen som helst.

Ble hjemme

Juan Veron, Marcel Desailly, Adrian Mutu, Wayne Bridge, Geremi og Mario Melchiot var ikke på Chelsea-bussen til Wolverhampton i går. På benken startet Hernan Crespo, Emmanuel Petit og Joe Cole. Og der har du det - Red Roms Chelski.

En stall mer kvalitetsstappa enn verden noen gang har sett.

Hva så med Steffen Iversens Wolverhampton? Jo, sannsynligheten er stor for at denne sesongen er over allerede til jul. For når du er lekk og uten fart bak, og ikke har noe som helst å by på framover, så blir det som faktaene forteller etter seks serieomganger:

Jumboplass, ett poeng og 1-17 i målforskjell.

MÅLSCOREREN: Hernan Crespo scoret på første berøring. Og så scoret han ett til. Og det var de to første for Chelsea.