Crespo sendte Inter videre

To ganger i løpet av like mange minutter satte Hernan Crespo ballen i mål mot Ajax. Han sikret italienske Inter gruppeseieren.

Rosenborg holdt Lyon til 1-1 på Lerkendal, og dermed kan også Ajax juble for avansement til mellomspillet selv om det ble hjemmetap i Amsterdam ArenA.

Ajax dominerte kampen stort i første omgang og var svært uheldig som ikke ledet. Blant annet fikk laget et mål tvilsomt annullert.

Argentinske Crespo slo til første gang fem minutter ut i annen omgang og ga gjestene ledelsen. To minutter senere smalt det igjen, og en stund så det mørkt ut for André Bergdølmo og hans lagkamerater. Med Lyon-seier i Trondheim ville Ajax være ute av mesterligaen.

Rosenborgs ledermål beroliget publikum. Rafael van der Vaart reduserte for Ajax tre minutter ut i tilleggstiden, men da var publikum mest opptatt av det som skjedde i Trondheim. Da kampen på Lerkendal var slutt, var Ajax videre.

André Bergdølmo spilte hele kampen for Ajax. Selv om seieren glapp for Rosenborg, var det en eks-rosenborger som virkelig satte pris på lagets prestasjon i Nils Arne Eggens avskjedskamp.

(NTB)