Cretier ødela korsbånd og karriere

Den franske OL-mesteren i utfor, Jean-Luc Cretier, røk korsbåndet i venstre kne, brakk armen og pådro seg kuttskader i ansiktet i Val Gardena i dag. Franskmannen falt etter 30 sekunders kjøring og gled utfor en fjellknaus.

32-åringen fra Bourg St. Maurice ved Val d'Isere nådde toppen av sin karriere med utforgullet i Nagano-OL i februar, og var inne i sin siste sesong som alpinist. Etter fallet i dag er karrieren hans over raskere enn beregnet. Korsbåndskaden gjør at han ikke har noen mulighet til å komme tilbake igjen i år.

Hjelpemannskapene tok raskt hånd om Cretier etter det stygge fallet. Etter å ha fått førstehjelp oppe i fjellsiden, ble han fløyet med helikopter til sykehuset i Brixen.

Hardt prøvet

Det er et hardt prøvet fransk utforlag som reiste fra Val Gardena lørdag. Vincent Blanc falt og ødela kneet på den første treningsdagen onsdag. Dermed er han ute for resten av sesongen. I rennet i går falt David Pretot. Også han ødela kneet. Laget er dermed redusert fra sju til fire løpere på noen få dager.

(NTB)