SVIDDE AV DEKKET: Slik så spillfeltet på cricket-banen på Ekeberg ut etter nattas hærverk. Foto: Privat
SVIDDE AV DEKKET: Slik så spillfeltet på cricket-banen på Ekeberg ut etter nattas hærverk. Foto: PrivatVis mer

Cricket hærverk Ekeberg

Cricket-banen på Ekeberg ødelagt av hærverk: - Noen prøver å ødelegge for oss

Internasjonal turnering måtte flyttes.

(Dagbladet): Arrangørene av Norwegian Premier League, Oslo Cricket Club, fortviler etter at banen de har lagt ned tid og penger i å få til topp internasjonal standard, brant opp natt til fredag.

Oslo Cricket Club fikk låne to baner på Ekeberg av Norges Cricketforbund, og inviterte internasjonale stjerner til turnering i Oslo.

Førstepremien er på 100 000 kroner, skriver TV 2, som også omtalte saken først.

- Mellom klokka to og tre i natt er det noen som har brent pitchene. Det er de områdene vi kaster ballen på, og uten dem kan man ikke spille. Det er trist at noen forsøker å ødelegge for oss, sier talsmann for Oslo Cricket Club, Ishaq Saqi til Dagbladet.

Sjalusi kan være motivet

Saqi forteller om veldig god stemning på Ekeberg torsdag, og at de internasjonale stjernene skrøt av kvaliteten på banene de hadde fått fram til turneringen.

Saqi tror hærverket er motivert av sjalusi.

- For å være helt ærlig tror jeg ikke dette er rasistisk motivert. Hvis det var noen som ikke liker cricket som gjorde dette, kunne de ha gjort det lenge før. Banene ligger jo her uten bevoktning. Det handler om sjalusi, rett og slett, sier Saqi.

Gjennomfører turneringa

Ifølge TV 2 er det Manglerud politistasjon som etterforsker saken.

- Vi har anmeldt dette, bekrefter Saqi, og legger til at det er mest trist for ungdommene at kamper nå må flyttes fra Ekeberg til Furuset for å få gjennomført turneringen.

- Vi ønsker å spre cricket, og det er mange ungdommer som er interessert, men så er det noen som prøver å ødelegge det. Det er stor status og en ære for mange av ungdommene å få se noen av heltene deres spille her, og denne helgen har vi klart å samle mange av heltene på Ekeberg. Heldigvis har vi fått låne en bane til av Norges Cricketforbund, så selv om den ikke har samme standard som de vi laget på Ekeberg, får vi gjennomført turneringa, sier Saqi, og forteller at de internasjonale stjernene viser stor forståelse for at kamper må flyttes.

På grunn av hærverket må kampene flyttes rundt, men semifinalene og finalen følger det oppsatte programmet og går av stabelen på Ekeberg søndag klokka 12 og 15.30.