Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cricket-Norge får millionbane

Cricket er en av verdens største idretter, men i Norge har de aktive spillerne slåss om én dårlig bane på Ekebergsletta. Nå har Oslo kommune og Kulturdepartementet hostet opp én million kroner for bygging av Norges første skikkelige cricketbane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Banen skal bygges på Voldsløkka i Oslo og stå ferdig innen mai i år.

Nyvalgt president i Samarbeidsutvalget for cricket, Bob Gibb, er henrykt.

- Det har vært spilt cricket i Norge i 25 år. Nå har vi har 14 lag og er nylig blitt medlem av det internasjonale cricketforbundet. I fjor vår spilte landslaget turnering i Østerrike og vant samtlige kamper. På samme tid har vi bare hatt én dårlig bane å slåss om her hjemme. Med ny bane kan vi spille slik cricket skal spilles, sier skotten til Dagbladet.

- Tilbud til unge

Cricket er nasjonalsport i land som Australia, Siri Lanka, Pakistan, India og England, og VM i 1999 ble sett av nesten like mange TV-seere som Fotball-VM i Frankrike.

- Det er mange ungdommer i det flerkulturelle miljøet i Norge som ikke er så opptatt av fotball. Vi vil gjerne bidra til at også disse ungdommene får et idrettstilbud som interesserer dem, sier byrådsmedlem for Høyre, Aamir J. Sheikh.

Sammen med stortingsrepresentant Afshan Rafiq (H) har han skaffet penger til den nye banen som skal bygges på Voldsløkka.

Cricketmiljø

- Foruten i Oslo, spilles det også cricket i Trondheim, Bergen, Asker og i Stavanger og miljøet er i kraftig vekst. Så langt har vi måttet si nei til ungdommer som ønsker å være med, fordi vi ikke har noen ledige steder å spille. Med en skikkelig bane blir det også mulig å invitere lag fra andre land til å spille i Norge, slik at nivået heves, sier Bob Gibb.

Han har møtt liten forståelse i sin kamp for cricketmiljøet i Norge.

- Da vi diskuterte en slik bane med Oslo Idrettskrets, skjønte de ikke hva vi snakket om. De ville bygge en slags fotballbane til oss, sier Bob Gibb.

NRKs cricketekspert og kjent fra cricketnyhetene i «Herreavdelingen», Arve Fuglum, mener det er på tide vi får en bane i Norge også.

- Mange tror cricket er en liten idrett som spilles av litt rare land. Faktum er at dette er en av verdens største idretter. Ny bane er strålende nyheter, sier han.

MILLIARD-SPORT: Australias slagmann Justin Langer i aksjon under testkampene mot Sør-Afrika i januar.
Hele Norges coronakart