Cricket-stjerne legger seg flat etter homo-utspill

Shannon Gabriel er i hardt vær etter et spørsmål stilt i det han beskriver som «i kampens hete». Nå legger han seg paddeflat.

I HARDT VÆR: Shannon Gabriel, som her skuler bort på England-kaptein Joe Root, har havnet i trøbbel for sin kommentar. Foto: Action Images.
I HARDT VÆR: Shannon Gabriel, som her skuler bort på England-kaptein Joe Root, har havnet i trøbbel for sin kommentar. Foto: Action Images. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg beklager på det dypeste til mine lagkamerater, til medlemmene av det engelske landslaget og spesielt til kapteinen Joe Root for en kommentar som var ment som en spøk og ikke for å være støtende, skriver Shannon Gabriel i en offisiell uttalelse, ifølge Sky Sports.

- Jeg vet nå at det var upassende, og jeg er svært, svært lei meg.

Utestengt i fire kamper

Bakgrunnen for beklagelsen er en situasjon fra cricket-landskampen mellom England og Vest-India.

- Episoden oppsto under et intenst øyeblikk på banen. Det var mye press, og Englands kaptein, Joe Root, stirret intenst på meg da jeg gjorde meg klar til å bowle (kaste ballen, journ.anm.). Hvorfor smiler du? Liker du gutter, spurte jeg.

Utspillet resulterte i en muntlig advarsel under oppgjøret og deretter en fire kampers utestengelse for Gabriel, mens Root blir hyllet for måten han responderte på. Mikrofoner og kameraer snappet nemlig opp England-kapteinens svar, som lød som følger:

- Ikke bruk det som en fornærmelse. Det er ikke noe galt i å være homoseksuell.

- Jeg svarte «jeg har ingen problemer med det, men slutt å smil til meg», sier Gabriel.

Han forteller han har skværet opp med Root, og er glad for at det ikke er noe dårlig stemning mellom dem.

ORDNET OPP: Shannon Gabriel og Joe Root ordnet opp etter kampen. Foto: Action Images.
ORDNET OPP: Shannon Gabriel og Joe Root ordnet opp etter kampen. Foto: Action Images. Vis mer

Tidligere England-kaptein Nasser Hussain, som kommenterte kampen for Sky Sports, understreket at «det ikke er noe rom for homoseksuell hets, hverken på eller av cricket-banen.

- Joe Root, som England-kaptein og som forbilde, håndterte situasjonen perfekt, konstaterte han.

Mer Root-ros

Kirsty Clarke, sportsdirektør for Stonewall, en interesseorganisasjon som blant annet arbeider for homoseksuelle og biseksuelles vilkår i Storbritannia, roser Root for måten han håndterte situasjonen på:

- Språk er innflytelsesrikt. Det er sterkt at Joe Root var klar til å utfordre potensielt fornærmende kommentarer, sier hun til Sky Sports.

- Jo flere spillere, supportere og organisasjoner som kjemper for likhet i sport, jo før kan vi sparke diskriminering ut av den slik at sport er for alle.

Hun får også støtte av Mims Davies, Storbritannias idrettsminister, som også roser Root:

- Hvilken leder og ambassadør. Stor respekt for å gjør det riktige. Dette (utspillet til Gabriel, journ.anm.) hører ikke hjemme i sportens verden, skrev hun på Twitter.

Også engelske fotballprofiler kastet seg på etter situasjonen som har fått mye oppmerksomhet. Gary Lineker skrev på Twitter at Root kom med «den perfekte respons», mens Ian Wright skrev «bra gjort og godt sagt, min gode mann».

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer