Cricket-stjerne tilstår bestikkelser

1,3 millioner kroner har Hansie Cronje tilstått å ha mottatt som bestikkelser. Den tidligere kapteinen for Sør-Afrikas cricketlandslag har gitt informasjon til bookmakere og bedt lagkameratene om å spille dårlig.

Cricket-stjerna forklarte seg for en undersøkelseskommisjon i dag. Men Cronje sa at Sør-Afrika aldri har tapt med vilje under hans tid som kaptein på laget.

Cronje sier han ble tilbudt 10.000 dollar (nærmere 90.000 kroner) for å tape en landskamp i 1995. Pakistans tidligere kaptein Salim Malik skal ha spurt Cronje om han var blitt kontaktet av en mann kalt John.

Penger i lomma

I 1996 ordnet Indias daværende kaptein Mohammed Azharuddin et møte mellom Cronje og en mann som ga sørafrikaneren 50.000 dollar. Mannen tilbød 200.000 dollar dersom Cronje ville overtale laget til å tape kampen.

Cronje sier han aldri spurte laget om dette. Men Sør Afrika tapte og kapteinen puttet pengene i lomma uansett.

Bookmakere

Kapteinen tilsto også å ha gitt informasjon til flere bookmakere før en kamp mellom England og Sør-Afrika i januar i år. Cronje skal ha mottatt rundt 5.000 pund (omtrent 60.000 kroner) som en betaling for informasjon i framtiden.

Cronje påstår likevel at resultatet av kampen ikke var manipulert.

  • Hansie Cronje vil aldri mer spille cricket på proffnivå.