Juks i cricket:

Cricketjuksere utestengt i ett år

Steve Smith og David Warner må sone i ett år. Cameron Bancroft slipper med ni måneder.

JUKSERE: Australias kaptein Steve Smith er utestengt i ett år. Foto: AFP PHOTO
JUKSERE: Australias kaptein Steve Smith er utestengt i ett år. Foto: AFP PHOTO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Steve Smith får ikke spille for Australias cricketlandslag med det første. Kapteinen er utestengt i tolv måneder for balljukset mot Sør-Afrika.

Offisielt har ikke Australias cricketforbund (CA) bekreftet Smiths utestengelse, men 28-åringen fortalte om det selv til nyhetsbyrået AP og en mindre gruppe australske reportere på spillerhotellet i Johannesburg onsdag.

Skandalen har rystet cricketsporten og skapt overskrifter over hele verden. Smith har innrømmet å være hjernen bak jukset som foregikk i den tredje testkampen mot Sør-Afrika lørdag.

TV-bilder viste at Smiths lagkamerat Cameron Bancroft tok opp en gul teiplignende gjenstand fra lomma for å «pusse» på ballen og manipulere den. Dette kalles «ball tampering» og er brudd på reglene.

Dette gjorde han for å gjøre ballens overflate ujevn, som igjen gjør det lettere å få ballen til å bevege seg ujevnt i lufta.

Utestengt også i India

Smith, som sa at det var spillerne og ledergruppen som sto bak juksforsøket, hadde allerede før onsdagens utestengelse sagt fra seg kapteinsvervet på landslaget.

Bancroft, som utførte jukset, har fått bot av Det internasjonale cricketforbundet (ICC), men er foreløpig ikke blitt utestengt. Smith er ikke den eneste på det australske laget som har havnet i søkelyset: David Warner har trukket seg som visekaptein på laget, og det er ventet at også han vil bli utestengt i ett år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer