Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cricketkamper i reprise prioriteres foran Vishy Anand i hjemlandet

VM-kampene sendes ikke på TV.

 VISER IKKE ANAND:  I Norge følger nordmenn nøye med på hvert trekk mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen. I Anands hjemland, India, vises ikke kampene på TV.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VISER IKKE ANAND: I Norge følger nordmenn nøye med på hvert trekk mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen. I Anands hjemland, India, vises ikke kampene på TV. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sjakkfeberen herjer her hjemme. Både NRK og VG sender VM-kampene mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand direkte på TV.

I Sotsji er flere titalls norske journalister på plass for å dekke alt Magnus Carlsen gjør. For Vishy Anand er tilværelsen en helt annen.

Faktisk er det ingen TV-kanaler i India som har kjøpt rettighetene til å sende VM-kampen.

Kamper i reprise Statseide DD Sports, som er Indias største sportskanal prioriterer istedenfor å vise cricketkamper i reprise.

Sjakkinteresserte indere må derfor ty til andre alternativer via pc, nettbrett og mobil for å følge kampene fra Sotsji.

Det var stor ståhei i India rundt fjorårets kamp da den ble spilt i Chennai, Anands hjemby. Til tross for tapet på hjemmebane er Vishy Anand fortsatt en av Indias mest populære utøvere.

I 1998 ble han kåret til årtusenets sportsperson i India. Han har lenge blitt sett på som en folkehelt, en gigant blant inderne. Slik er det fremdeles.

En indisk journalist Dagbladet skrev tidligere denne uken om Anier Paul som er den eneste indiske journalisten på plass i OL-byen.

- Det er en bred dekning kampen i India. Pressekonferansene sendes jo live, så pressefolkene som er hjemme føler nok at de ikke går glipp av så mye. Det er likevel ikke tvil om at det er mye bedre å være her, sier Paul til Dagbladet.

-Jeg er dessverre den eneste indiske journalisten her, sier Paul, som skriver for den indiske avisen Mint.

Carlsen knuste Anand på indisk jord. I Sotsji har inderen vist seg fra en helt annen side. Etter å ha kommet under etter det andre partiet, slo Anand tilbake. I dag var han nærmest en seier og stillingen er 2,5-2,5 etter fem av tolv mulige partier.


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling