Cricketkamper i reprise prioriteres foran Vishy Anand i hjemlandet

VM-kampene sendes ikke på TV.

VISER IKKE ANAND:  I Norge følger nordmenn nøye med på hvert trekk mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen. I Anands hjemland, India, vises ikke kampene på TV.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
VISER IKKE ANAND: I Norge følger nordmenn nøye med på hvert trekk mellom Vishy Anand og Magnus Carlsen. I Anands hjemland, India, vises ikke kampene på TV. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Sjakkfeberen herjer her hjemme. Både NRK og VG sender VM-kampene mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand direkte på TV.

I Sotsji er flere titalls norske journalister på plass for å dekke alt Magnus Carlsen gjør. For Vishy Anand er tilværelsen en helt annen.

Faktisk er det ingen TV-kanaler i India som har kjøpt rettighetene til å sende VM-kampen.

Kamper i reprise Statseide DD Sports, som er Indias største sportskanal prioriterer istedenfor å vise cricketkamper i reprise.

Sjakkinteresserte indere må derfor ty til andre alternativer via pc, nettbrett og mobil for å følge kampene fra Sotsji.

Det var stor ståhei i India rundt fjorårets kamp da den ble spilt i Chennai, Anands hjemby. Til tross for tapet på hjemmebane er Vishy Anand fortsatt en av Indias mest populære utøvere.

I 1998 ble han kåret til årtusenets sportsperson i India. Han har lenge blitt sett på som en folkehelt, en gigant blant inderne. Slik er det fremdeles.

En indisk journalist Dagbladet skrev tidligere denne uken om Anier Paul som er den eneste indiske journalisten på plass i OL-byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer