40 døde: New Zealands statsminister Jacinda Ardern bekrefter at minst 40 er døde og 20 alvorlig skadd etter angrepene i de to moskeene.
Hun kaller hendelsene et terrorangrep. Foto: NTB Scanpix
40 døde: New Zealands statsminister Jacinda Ardern bekrefter at minst 40 er døde og 20 alvorlig skadd etter angrepene i de to moskeene. Hun kaller hendelsene et terrorangrep. Foto: NTB ScanpixVis mer

Cricketlandslag flyktet til fots under moskéangrepet

Cricketkampen mellom New Zealand og Bangladesh er avlyst på grunn av fredagens masseskyting i Christchurch. Spillerne fra Bangladesh var vitner til skytingen.

Minst 40 mennesker er bekreftet drept i Al Noor-moskeen i Christchurch etter at en mann begynte å skyte rundt seg med automatvåpen. Blant dem som var vitner til den rystende handlingen, var BangladeshŽ landslag i cricket.

Som et resultat av fredagens terrorangrep er deres kamp mot New Zealand avlyst.

– Hele laget ble reddet. Skremmende opplevelse, skriver en av lagets spillere, Tanim Iqbal, på Twitter ifølge nyhetsbyrået AP.

– Hjertet pumpet voldsomt og det var panikk overalt, skriver Shrinivas Chandrasekeran i støtteapparatet i sosiale medier.

En talsmann for landslaget bekreftet senere at alle spillerne er tilbake på hotellet.

Journalisten Mohammed Islam, som dekker landslaget fra Bangladesh, sier til AP at laget ønsker å forlate New Zealand så fort som mulig.

– De var rett utenfor moskeen og på vei ut av bussen for å gå inn da de hørte skyting, så mennesker flykte og de så sårede personer foran seg, beskriver han, og sier at laget flyktet fra området til fots.

(NTB)